|
StrongholdNet - forum graczy Stronghold Największe polskie forum o grach z serii Stronghold. |
|
Stronghold Crusader, Warchest i Extreme - Problem z popularnością i przybywaniem nowych ludzi do zamku
komiks42 - 27 Grudzień 13, 14:58 Temat postu: Problem z popularnością i przybywaniem nowych ludzi do zamku Tak z innej beczki- mam problemy z popularnośćią. Niby jest pozytywna ale ludzi niema Mam jej +1 Jak ją zwiększyć? Mam też te kotły bo słyszałem że dodają ale nic Jedzenie mam.
Jak zwiększyć?
Proszę zakładać osobne tematy zupełnie innym problemom! Wydzieliłem zatem posty do nowego tematu o odpowiednim tytule. Siwy
Maciek - 27 Grudzień 13, 15:02
Żeby byli ludzie musisz budować domki. Żeby zwiększyć popularność możesz korzystać z karczm, zwiększać rozdawanie racji w spichlerzu, rozdawać łapówki w siedzibie, korzystać z religii itd.
Ludzie przybywają do twego zamku z określoną prędkością, która wyświetla się po najechaniu na ognisko przed siedzibą.
komiks42 - 27 Grudzień 13, 15:08
Dzięki.
Soruss - 27 Luty 14, 13:29
Możesz zwiększyc współczynnik strach poprzez dodawanie budynków przyjemnych . Poza tym jedna karczma zaspokaja 30 ludzi. Więc jak masz 90 ludzi to wystarczą 3 karczmy (oczywiście potrzebne jest piwo)
Szyszek - 27 Luty 14, 18:07
Soruss spójrz na datę - odkopałeś temat sprzed 2 miesięcy.
P.S. Sory za Off Top.
|
|