|
StrongholdNet - forum graczy Stronghold Największe polskie forum o grach z serii Stronghold. |
|
Edytor map - DreadHold [mapa]
Volda - 22 Listopad 13, 17:51 Temat postu: DreadHold [mapa] Witam. Od kilku miesięcy zajmuję się tworzeniem mojej kampanii i właśnie zrobiłem pierwsze poważniejsze oblężenie. Czy moglibyście ocenić poziom trudności, krajobraz itp. ?
Rady:
- Dopóki nie zniszczysz najbardziej wychylonej wieży z mangonellą nie będziesz mógł ostrzeliwywać wroga. Nie ma miejsca na mapie z którego trebusz może do niej bezpiecznie strzelać, dlatego użyj kilku machin oblężniczych na raz.
- Rycerzami podpal smolne rowy
- Miedzy dwiema górskimi bramami znajdują się wilcze doły. Użyj włóczników by je zniszczyć
[ Dodano: 22 Listopad 13, 18:17 ]
Byłbym zapomniał o linku do pobierania XD
http://www64.zippyshare.com/v/27006256/file.html
Kupiec Hrupkuw - 1 Grudzień 13, 22:46
Muszę przyznać, że to całkiem przyjemna mapa. Przyjemna pod względem grania, bo na pierwszy rzut oka zamek wydaje się łatwy do zdobycia, a jednak musiałem się trochę namęczyć. Na minus wieże na które nie da się wejść (trzeba je zburzyć, co jest trochę irytujące) i przesadna rola smolnych rowów, ale jak kto woli . Jak na nowego użytkownika zamek nie najgorszy, gorzej z krajobrazem, który właściwie prawie nie istnieje. Mimo wszystko mapa na +, ale następnym razem postaraj się bardziej urozmaicić teren - używaj skał (które są w menu z drogowskazem) oraz opcji "zrównaj". Doradzam też używać błota, kamieni i trawy.
Threeth - 2 Grudzień 13, 18:12
Ocenię krajobraz i zamek, bo jakoś grać niespecjalnie mi się chce (nie lubię atakować) Plusem krajobrazu jest to, że nie jest kanciasty, minusem natomiast mała różnorodność. Zamek jest nie najgorszy, choć niezbyt urozmaicony. Polecam odwiedzić http://stronghold.net.pl/...ongholdnet.html , pościągać parę mapek i podpatrzyć, jak bardziej doświadczeni mapmakerzy robią krajobraz i zamki. Ogólnie jak na początek nie jest źle
Hunter - 3 Grudzień 13, 17:26
O, Threeth żyje
Co do mapki, to Kupiec ci wszystko dobrze opisał. Mam małą radę dla ciebie - misje typu inwazja, kiedy odpieramy wrogie ataki, lub mamy zdobyć wrogie pozycje, jednakże mamy do dyspozycji swój zamek (jak misja z kampanii "Oczy Węża") są o wiele milsze do grania jak zwykłe oblężenia .
|
|