|
StrongholdNet - forum graczy Stronghold Największe polskie forum o grach z serii Stronghold. |
 |
Gry i rozrywka - American Conquest
Sir Michu - 25 Styczeń 09, 10:13 Temat postu: American Conquest Czy ktoś z was grał w grę - American Conquest?
jeśli tak, co o niej powiecie? Czy uważacie ją za lepszą niż stronghold mimo iż jest "innego typu"
speeder11 - 25 Styczeń 09, 13:53
Gooorsza... a o które American ci chodzi? Bo ja grałem w (nie pamiętam nazw) tam gdzie jest wojna secesyjna i tam gdzie są indianie
Najlepsza wersja z Indianami... zresztą Kozacy:Europejskie Boje są dużo lepsze, choć baaardzo podobne... to jest nawet chyba ta sama firma...
KaDek-WHU - 28 Styczeń 09, 16:06
Gorsza niż Stronghold , ale ma swój świetny klimat ! Super słychać padające strzały w stronę Indian , chyba najbardziej mi się to podoba w tej grze Że można takie fajne strzały oddawać ludźmi
Xeno - 28 Styczeń 09, 17:58
Kozacy europejskie boje jest o wiele lepsze niż American.Każda na swój sposób jest dobra.SH to gra średniowieczna a AC to gra w czasach XVII i XVIII w.
Kalimach - 28 Styczeń 09, 21:13
Kiedyś zagrywałem się w American Conquest, bo był dodany do jakiejś gazety, a nie miałem w co grać Całkiem fajna gra zwłaszcza dla osoby, która interesuję się tym okresem. Szczególnie do gustu przypadły mi starcia z Indianami, naprawdę ładny widok, gdy nasza armia, zazwyczaj dużo mniejsza, masakruje sporo liczniejszą armie tubylców
Ogólnie AC, to gra warta polecenia, grafika może odrzucić, ale wiadomo, że nie jest ona najważniejsza w strategiach np. taka EU II graficznie nie powala, a wciąga jak cholera.
Jednak do gustu przypadła mi bardziej seria Total War, ale przy AC też bawiłem się świetnie. Jeśli komuś się nudzi i lubi strategię, warto dać szansę AC zwłaszcza, że gra jest dość długa 8 kampanii bodajże.
Xeno - 29 Styczeń 09, 06:26
Dwie przeszedłem w całości, ale innych nawet nie zaczynałem, bo mnie znudziła ta gra.Wole se w kozaczków popylać i husarią turków rozbrajać.A czy ktoś gra w Age of Empire II z dodatkiem The Contenorous(chyba tak się pisze)?
Fryzjer - 19 Maj 10, 13:45
Grałem w American Conquest. Ciekawe kampanie historyczne. Mój tata raczej bardziej za tą grą przepadał. Ale mnie też się podobała. Tematyka interesująca, trochę dziwna grafika jak dla mnie, ale może być .
olowek - 19 Maj 10, 16:02
Ja też pykałem w AC i AC odwet, gdzie można jeszcze grać Holandią, Niemcami i Portugalią
Xeno - 22 Maj 10, 18:40
Dla mnie spoko gra. Grało się Hiszpanią, USA i jakimiś Indianami. Śmiesznie wyglądali konkwistadorzy i inne jednostki, ale grało się przyjemnie.
gign2 - 24 Maj 10, 18:28
Ciekawa gra, musze przyznac, dostalem ją kiedys na urodziny od brata i jestem zadowolony ;]
lukaszhagen - 7 Lipiec 10, 21:40
Gra dobra, ale trochę jak Kozacy. Tak jak Kozacy pozwala na wiele ciekawych rozwiązań strategicznych. Powiedziałbym że to plagiat, ale to gra tego samego studia.
Odys - 10 Lipiec 10, 17:06
Xeno napisał/a: | Kozacy europejskie boje jest o wiele lepsze niż American. |
Popieram. W AC też swojego czasu pogrywałem, ale gra nie przypadła mi do gustu. Co innego Kozacy, których mam na półce wszystkie część razem z dwójką i jej dodatkiem
Moim zdaniem największą bolączką AC była mała różnorodność walczących stron oraz zbyt duża dysproporcja między plemionami tubylców a państwami europejskimi. W przeciwnieństwie do Kozaków gdzie balans państw był niemal idealny (chociaż można się przyczepiać słabości np. Ukrainy czy Algierii, ale dobry gracz nimi również sobie poradzi). Poza tym Kozacy mieli świetne, rozbudowane kampanie i wymagający tryb potyczek (walka jeden na jeden z kompem na very hard - bezcenne). Polecam
Rycerz - 16 Sierpień 10, 13:53
fajna gra przeszedlem ja 6 razy na roznych poziomach
|
|