StrongholdNet - forum graczy Stronghold Największe polskie forum o grach z serii Stronghold.
Edytor map - [mapa] Powrót do mapmakerstwa :)
Hunter - 4 Czerwiec 13, 14:07 Temat postu: [mapa] Powrót do mapmakerstwa :)
Słowem wstępu.
Edytor map był moim przyjacielem odkąd zacząłem grać w twierdzę. Tworzyłem w nim wiele rzeczy z różnym skutkiem . Część moich lepszych prac umieszczałem na tym forum. Jednakże, nie siedzę w tym już od przeszło 2 lat. Postanowiłem ostatnio wrócić do grania w twierdzę, a przy tym do edytora - i dalej daje mi to wiele frajdy. Tak więc pomyślałem, iż nie będzie złym pomysłem podzielenie się z wami moimi nowymi pracami. Mam nadzieję, że wrócę do dawnego poziomu . Zapraszam do grania i oceniania!
Szakal
Jesteś jednym z kapitanów krucjaty. Wojska chrześcijańskie mają problemy w dostawach wody pitnej i pożywienia, tak więc jednym z priorytetów jest opanowanie życiodajnych rzek i oaz. Zostałeś wysłany w celu opanowania terenów rzeki El-Sulluk i stworzenia tu umocnionego przyczółka. Arabski kalif Mustafa postanowił pokrzyżować twoje plany. W tym celu wysłał na ciebie swoich dwóch zaufanych kapitanów, którzy założyli swoje obozy po drugiej stronie rzeki. Jeżeli myślisz o przejęciu tego odcinka rzeki, musisz ich zlikwidować.
Wygrana: Zabij sługi kalifa. Przegrana: Twój lord nie żyje.