StrongholdNet - forum graczy Stronghold
Największe polskie forum o grach z serii Stronghold.

Stronghold Kingdoms - parę pytań co do gry

swiezak018 - 28 Kwiecień 13, 15:28
Temat postu: parę pytań co do gry
witam.

1. co daje nam strefa wpływów ? (czerwone koło)
2. kolega chciał by mi wysłać jakieś towary, jak to zrobić (krok po kroku)
3. jak zwiększyć poziom domostw (zadowolenie) i ogólnie jak oprócz piwa,podatków zwiększyć poziom szczęścia

Lutel - 28 Kwiecień 13, 16:41

1. Czerwone koło oznacza, że w tym obrębie dostaniesz honor za zniszczone legowiska wilków, obozy bandytów, czy zamki przeciwników komputerowych. Atakowanie tych przeciwników poza obrębem, nie daje żadnych punktów honoru.
2. Kolega musi mieć w wiosce targowisko oraz przynajmniej 1 handlarza. Wtedy klika na Twojej wiosce i nad Twoim avatarem klika "wyślij towary" (ikonka wozu), wtedy wybiera jakie towary oraz ile :) .
3. Jest takie badanie w zakładce "Edukacja", które zwiększa pojemność domów (badanie Pojemność domostw). Popularność w wioskach można zwiększać poprzez większe racje żywnościowe, dodatkowe porcje piwa, mniejsze podatki (ich brak lub dawanie złota poddanym), budynki rozrywkowe (dające maksymalnie +6 do popularności; jest ich 5), czy umiejętności mnichów o nazwie błogosławieństwo (badanie Małżeństwo). Błogosławieństwo zwiększa o 1 punkt popularność w każdej wiosce w danej gminie (trzeba wysłać mnicha z tą mocą do stolicy gminy). Czyli jak wyślemy 8 mnichów, to mamy +8 punktów do popularności na kilkanaście godzin.

Polecam polską stronę wiki tej gry: http://pomoc.strongholdki...p/Strona_główna

swiezak018 - 28 Kwiecień 13, 17:23

Dzięki

[ Dodano: 28 Kwiecień 13, 19:13 ]
co daje bycie seniorem ? jakieś przywileje. wiem że przy wasalu dostaje się PD a czy przy seniorze też ?

Lutel - 28 Kwiecień 13, 18:26

Możesz wysyłać swoich żołnierzy do wioski wasala, tworząc tzw. vassal army (armie wasalskie). Normalnie w każdej wiosce jest limit 500 jednostek, więc nie da się tworzyć ogromnych armii, ale jak masz kilku wasali to możesz mieć kilka armii po 500 jednostek :) .
swiezak018 - 28 Kwiecień 13, 19:14

tak mi przyszło do głowy, aby zrobić 2 może nawet 3 konta na jednym PC i jedne moje a 2 na farmienie towarów. nie grozi to banem ?
Lutel - 28 Kwiecień 13, 20:25

Grozi jak najbardziej, więc lepiej tego nie rób :) .
swiezak018 - 28 Kwiecień 13, 20:47

kurde ... bo na chwilę obecną w domu jest tylko jeden PC i brat chciał grać też. a jak żadnych powiązań nie będzie między osadami. tzn żadnych wysyłek towarów żadnego współnego wasalstwa etc to co ?
Lutel - 28 Kwiecień 13, 22:47

To nie ma problemów. Jak ma się to samo IP to i tak większość rzeczy jest zablokowana (wysyłanie towarów między graczami, itp.).
FredPL - 30 Kwiecień 13, 20:39

Hey, pozwalam sobie podpiąć się pod temat z jednym pytaniem, mianowicie dla czego nie mogę wybrać jako miasta początkowego (czy tam okolic) Lublina, Rzeszowa etc. ? Jest tylko kilka wybranych miast ?
Lutel - 30 Kwiecień 13, 22:30

Nie wszystkie tereny są otwarte od razu. Kolejne będą otwierane z czasem, gdy będzie pojawiać się więcej nowych graczy :) .
swiezak018 - 3 Maj 13, 08:03

aby nie robić spamu, wybrano mnie na wukta ale nie mam zbyt dobrze rozbudowanej bazy aby to prowadzić, jak odwałac ta funkcję ?
Saviola - 4 Maj 13, 10:44

Musisz dać się przegłosować :P , jeśli jest ktoś kto oprócz ciebie ma jakieś głosy - zagłosuj na niego.