|
StrongholdNet - forum graczy Stronghold Największe polskie forum o grach z serii Stronghold. |
 |
Stronghold Kingdoms - Jak zarządzać gminą
Urban - 28 Luty 13, 12:49 Temat postu: Jak zarządzać gminą Wiatm jestem nowy a w srtongholda gram tydzień I tutaj moje pytanie zostalem zarzadca gminy moj poprzednik nawet nie wybudowal muru... Teraz buduje architektów a nastepnie budynek do lucznikow. Czy moge jakos naklonic aldo zarzdac dania surowcow na gmine, od innych?
Lutel - 28 Luty 13, 19:49
Ta gra ma to do siebie, że można różne rzeczy robić wspólnie, więc wystarczy tylko trochę chęci. Porozmawiaj z ludźmi z gminy, żeby podesłali co trzeba (w gminie można korzystać jedynie z surowców do budowy zamku), ew. możesz kupić wymagane surowce za złoto, które ma ta gmina.
Tu masz mój poradnik dot. zarządzania parafią:
http://www.youtube.com/watch?v=BztRQ3jIwP0
Urban - 28 Luty 13, 20:14
Aha czyli zeby zbudowac cos w gminie musze dogadac sie z ludzmi ktorzy w niej mieszkaja, zajebis*** bo napisali mi ze maja mnie w dupi*
Lutel - 1 Marzec 13, 20:27
Nie, budujesz za flagi i złoto. Do budowy zamku musisz mieć surowce, ale możesz je kupić. Obejrzyj sobie mój filmik.
Bzyk - 1 Marzec 13, 20:36
A nie można nałożyć podatku dla gminy? Nigdy nie byłem zarządcą i dawno nie grałem w SHK, ale pamiętam, że ta rzecz była zmienna. Nie tylko od mojej majętności, bo raz było tego mniej, a raz więcej.
Siwy - 1 Marzec 13, 21:08
Podatki ściągają kasę, nie towary.
Janiuszko - 11 Czerwiec 13, 00:30
Przede wszystkim dogadaj się z ludźmi, bo bycie nawet dobrym wójtem, ale prowadzenie gminy samemu to mordęga.. Może ktoś ma u ciebie wybujałe ambicje/kompleksy i koniecznie chce sam nią zarządzać to mu ustąp. A jak są nie do dogadania to podszepnij któremuś z sąsiadów lub członkowi frakcji, żeby leszcza przejął albo pomógł ci to zrobić
|
|