|
StrongholdNet - forum graczy Stronghold Największe polskie forum o grach z serii Stronghold. |
|
Stronghold - [porównanie] Stronghold a Stronghold Deluxe
FrankTheTank566 - 5 Listopad 12, 19:15 Temat postu: [porównanie] Stronghold a Stronghold Deluxe Dobrze wiem że takie tematy już istniały ale tutaj mi chodzi o wypisaną liste zmian.
Dziękuję za odpowiedzi
Bordinio - 5 Listopad 12, 19:24
[quote:e1dca0c8d6]Stronghold Deluxe została wzbogacona o:
- Excalibur pack, czyli zestaw 8 map typu oblężenie udostępnionych jakiś czas temu w internecie
- 6 nowych map od FireFly: trzy nowe misje ekonomiczne (Calanais, The Wolves i There be witches!) oraz trzy nowe mapy typu inwazje (Desperate Measures, Stranglehold i The Gauntlet)
- 27 specjalnie wybranych map, stworzonych przez fanów gry
- Patch 1.2[/quote:e1dca0c8d6]
Tak naprawdę to do gry wprowadzono kilkanaście map Patch 1.2 można ściągnąć za darmo, więc nie ma co się przejmować jeśli Deluxe nie jest dostępny.
Co wprowadza patch 1.2 to można poczytać [URL="http://stronghold.gry-online.pl/index.php?id=patch12"]TUTAJ[/URL]
To wszystko jest na naszej stronie.
FrankTheTank566 - 6 Listopad 12, 14:29
Aha czyli że jak zainstaluje tego patcha to od razu będę miał deluxe?
Bordinio - 6 Listopad 12, 20:13
Jak zainstalujesz to będziesz miał Twierdzę 1.2 Deluxe się wzięło stąd, że dodali kilkanaście nowych map. ( Można je ręcznie wkleić bez trudu )
Innymi słowy, wersje Deluxe możesz sobie tak jakby zrobić ze zwykłej twierdzy.
FrankTheTank566 - 7 Listopad 12, 16:36
Aha a jak byś mógł to podałbyś mi rejestr twierdzy ponieważ robiłem niedawno system na nowo i twierdze mam ale w rejestrze jej nie mam i chciałbym się dowiedzieć jak ręcznie dodać ją do rejestru
Bordinio - 7 Listopad 12, 19:47
Nie wiem czy o to chodziło bo z taka metodą jaką Ty proponujesz to spotykam się pierwszy raz Łatwiej by było przeprowadzić reinstalację.
https://rapidshare.com/files/2240259095/twierdza.reg
FrankTheTank566 - 21 Listopad 12, 19:39
a do krzyzowca i extreme tez masz
(Sory za spam)
Bordinio - 21 Listopad 12, 19:55
Mam do krzyżowca z edycji warchest. Extreme nie mam i nawet nie kupie. Zaraz uploaduje do krzyżowca.
https://rapidshare.com/files/4292784701/crusader.reg
FrankTheTank566 - 24 Listopad 12, 15:20
wow dzieki
Handerix - 5 Grudzień 12, 21:00
Pytanko, a czy w wersji 1.2 naprawiono bug związany z wystrzeliwaniem "za darmo" kamienia, kiedy był jego brak?
Chodzi o to, że kiedy nie ma kamienia w trebuszu, naciska się krowę, żeby ją wystrzelić, klika na dany obszar, krótką chwilkę czeka się aż zaczną "ładować" i klika znów na ten obszar (w sensie wieżę) i słyszymy głos: "brak kamienia" (coś w tym stylu), jednak przez to, że trebusz już naładowany, wystrzela kamień. Chciałbym wiedzieć czy to nadal jest (bo było pomocne w ost. misji ).
Bordinio - 5 Grudzień 12, 21:58
To jest już trick, a nie bug czyli coś co robisz raczej świadomie Takich rzeczy raczej nie poprawia.
Borgoran - 1 Lipiec 13, 16:55
Cytat: | Stronghold Deluxe została wzbogacona o:
- Excalibur pack, czyli zestaw 8 map typu oblężenie udostępnionych jakiś czas temu w internecie
- 6 nowych map od FireFly: trzy nowe misje ekonomiczne (Calanais, The Wolves i There be witches!) oraz trzy nowe mapy typu inwazje (Desperate Measures, Stranglehold i The Gauntlet)
- Patch 1.2 |
Te 27 map to do czego są? Oblężenia, misje ekonomiczne?
Lutel - 1 Lipiec 13, 17:54
Inwazje, oblężenia, swobodna budowa i misja ekonomiczna.
Borgoran - 11 Lipiec 13, 05:34
Cytat: | Stronghold Deluxe została wzbogacona o:
- Patch 1.2 |
Mam jeszcze 1 pytanko. To jest na pewno prawidłowa informacja? Ja posiadam twierdzę deluxe i jest to podstawka + excalibur pack bez tej całej reszty rzeczy tu wymienionych. Oprócz tego sprawdziłem recenzję twierdzy deluxe na różnych stronach i też wszędzie jest napisane, że to po prostu podstawa z excaliburem.
Maciek - 11 Lipiec 13, 05:41
Ściągnij zwykłą bez Deluxa i sprawdź ;p ( oczywiście po 24 godzinach będziesz musiał usunąc tą ściągniętą )
|
|