|
StrongholdNet - forum graczy Stronghold Największe polskie forum o grach z serii Stronghold. |
|
Crusader, Warchest i Extreme Multiplayer - Stronghold Crusader Multi nie działa
creatywny - 18 Sierpień 12, 11:04 Temat postu: Stronghold Crusader Multi nie działa Witam. Ostatnio chciałem pograć w Stronghold Crusader z moim kolegą przez Hamachi. Założyliśmy sieć, zhostowałem grę, on wpisuje moje ip z hamachi. Widzi grę klika "dołącz", gre zlagowuje, i po minucie "Stronghold Crusader.exe przestał działać". Wiecie co na to poradzić?
PS: Dzień wcześniej grałem w to z innym kolegą, bez żadnych problemów. Wina chyba leży nie po mojej stronie.
Bordinio - 18 Sierpień 12, 11:19
Taki jest już urok hamachi i ręcznego dołączania poprzez wpisywanie IP. Obecnie używa się programu GameRanger. ( http://www.gameranger.com/ )
Powyższa aplikacja niweluje 98% problemów z połączeniem się, sama ustawia porty oraz ( co najważniejsze ) korzysta z niego wielu graczy. Dzięki niemu nie będziesz musiał czekać na znajomych bo zawsze możesz sobie wybrać kogoś z tam grających. Obsługa jest intuicyjna.
creatywny - 26 Sierpień 12, 20:13
Właśnie z Game Rangerem tym razem amm problem ja. Program mi mówi że mam zablokowane porty czy coś tam. Mimo iż mam te porty otwarte i przez Hamachi idzie grać.
Bordinio - 26 Sierpień 12, 20:16
Te porty ręcznie otwierałeś ? Dziwne, żeby Gameranger sprawiał kłopoty i nie umiał ich ustawić... Hm...
|
|