|
StrongholdNet - forum graczy Stronghold Największe polskie forum o grach z serii Stronghold. |
 |
Stronghold Kingdoms - Auto handel oraz auto scouting
Paemi - 13 Sierpień 12, 19:02 Temat postu: Auto handel oraz auto scouting Witam
Wykupiłem sobie Premium jak każdy pewnie po dłuższym graniu w SK i mam pewien problem.
Po jakim czasie uruchamia się auto handel i auto scauting od wylogowania? Ustawiłem handel rudą i nic loguje sie za 5 min rudy tyle co bylo to jest. Loguję sie i widzę dobra wokół miasta a scauci siedzą w wsi. Jak to jest z tym premium dziła to czy nie działa?
Lutel - 13 Sierpień 12, 19:05
Działa, ale oczywiście nie cały czas .
Cytat: | This allows the automatic trade of one type of good to the parish capital's market while logged out, and occurs once every two (2) to four (4) hours. |
Dotyczy to również automatycznego atakowania, itp. - czyli raz na dwie do czterech godzin .
Paemi - 13 Sierpień 12, 19:08
No w sumie z handlem to miałoby to sens bo muszą sie dobra uzbierać , ale souting hmmm no tutaj to już powinno cisnąć ostro. Ale z drugiej strony to posiadanie premium nie powinno aż tak ułatwiać gry posiadaczom.
Lutel - 13 Sierpień 12, 19:19
Jednak ułatwia, osobiście ceniłem sobie konto premium ze względu na możliwość tworzenia kolejki budynków do wybudowania oraz badań. Również posiadacz konta premium może przesyłać towary i posiłki graczowi, który ma ten sam adres IP. Niestety, odkąd w tej grze można używać prawdziwych pieniędzy, nie jest ona aż tak ciekawa.
Paemi - 13 Sierpień 12, 19:20
Przesyłać na ten sam adres IP ?????????? To już jawne PŁATNE multikonto.
[ Dodano: 13 Sierpień 12, 19:26 ]
A jak tam ma być suwak ustawiony aby całość sprzedać na 0 czy na 100% bo jakoś tego nie umiem ustawić?
Lutel - 13 Sierpień 12, 19:45
No tak to wygląda . Poza tym, Firefly już przesadza, Kingdoms'y są cały czas w wersji Beta, a to już minęły prawie dwa lata.
Cytat: | Select the amount you wish to keep (the slider indicates how much you wish to keep back). For example, if the slider is set to 0%, all goods of that type will be traded; however, if the slider is set to 100%, no goods will be traded. If the slider is set to 75%, then 25% will be traded. And so on. |
Czyli jak ustawisz na 0%, to całość danego surowca będzie wysyłana, natomiast 100% oznacza, że nic nie będzie wysyłane.
Jakby ktoś pytał skąd biorę te informacje cały czas:
http://help.strongholdkin...x.php/Main_Page
Paemi - 24 Sierpień 12, 19:37
A tutaj nasuwa się kolejne pytanie odnośnie auto handlowania. Czy automat handluje z najbliższą wioską czy wybiera najlepszą oferte dostępną w gminie? Jak to jest?
Lutel - 24 Sierpień 12, 20:05
Automatyczne handlowanie pozwala na handel tylko z naszą parafią (parish).
|
|