|
StrongholdNet - forum graczy Stronghold Największe polskie forum o grach z serii Stronghold. |
|
Na poważnie - Lista zespołów zakazanych przez Kościół.
Attyla - 12 Sierpień 12, 14:59 Temat postu: Lista zespołów zakazanych przez Kościół. Ostatnio obiło mi się o uszy, że istnieje taka właśnie lista. Orientujecie się może, czy faktycznie takie coś jest oraz na jakiej podstawie została ona sporządzona ?
Bzyk - 12 Sierpień 12, 15:39
Poczytałem w internecie.
Lista istnieje, ale ponoć od góry do dołu zmyślona. Oczywiście bazuję tutaj na wyczytanych informacjach w internecie.
Kacper - 12 Sierpień 12, 20:08
Nic takiego nie istnieje. Prawdą jest, że księża tu czy tam wypowiadają się negatywnie o pewnych zespołach, ale żadnej oficjalnej listy nie ma.
Attyla - 12 Sierpień 12, 20:56
Znalazłem w necie coś podobnego jak bzyk, dlatego mnie to zainteresowało i chciałem się upewnić czy jest to prawdą.
Maciek - 13 Sierpień 12, 08:00
http://www.dobreforum.pl/...Bci%C3%B3%C5%82
Znalazłem w necie coś takiego. Jak znam życie to jest wymyślone
Marori - 13 Sierpień 12, 09:03
Te listy z zespołami, które są zakazane przez Kościół nie mają wiarygodnego źródła (bynajmniej ja nie znalazłem) więc każdy może stworzyć taką listę.
adi142 - 2 Wrzesień 12, 00:16
Według tej listy powinienem zostać spalony na stosie już dawno. Jak można zakazać Guns n' roses. Mój ulubiony zespół! Led Zeppelin! Linkin Park! Behemoth! Boże nawet AC/DC... Dobrze że ta lista to bzdura a nie jest tak naprawdę...
Hunter - 26 Październik 12, 21:01
Eee, jakby zrobili listę zakazanych kolend przez szatanistów to byłoby wporzo
Niektórzy księża nie lubią metalu i jak każdy mają do tego prawo. Wierni natomiast niekoniecznie muszą wyznawać poglądy księdza. Ja np. jestem chrześcijaninem ale słucham AC/DC i Metallic'i i nie czuję jakoś zgorszony
YasiuYaś - 28 Grudzień 12, 17:21
Moim zdaniem niektóre zespoły powinny być zakazane, niektóre emitują satanistyczne treści. Wątpię jednak, aby Kościół zajmował się takimi rzeczami. Przecież biskupi nie siedzą i nie słuchają piosenek, a potem notują, które są zgodne z nauczaniem Boga. Większość pewnie nie zna nawet większości zespołów wymienionych na stronach, do których linki znajdują się wyżej. Moim zdaniem, te zakazane listy to bzdura.
|
|