|
StrongholdNet - forum graczy Stronghold Największe polskie forum o grach z serii Stronghold. |
|
O forum - Medale
Odyn - 15 Kwiecień 12, 15:30 Temat postu: Medale W tym temacie możemy dyskutować na temat nowo wprowadzonej modyfikacji do przydzielania medali użytkownikom. Mają one służyć głównie jako nagrody w turniejach i konkursach, ale jestem otwarty na propozycje.
Poniższe pierwsze trzy posty wydzieliłem z tematu dot. turnieju szachowego, z którego wzięła się idea medali.
Elmo - 15 Kwiecień 12, 16:30
Mam pytanie, czy tego typu medale przewidujesz do innych turniejów? Np w . strongholda, czy właśnie w warcaby, lub inne gry na kurnik.pl ?
PS.Co do tych medali, no to Super
Tay - 15 Kwiecień 12, 16:33
Można też wg mnie zrobić jakieś specjalne odznaczenia typu, najaktywniejszy na forum, najczęstszy gość itd Takie luźne sugestie
PS: Elmo, masz czas na partyjkę?
DonKamillo - 15 Kwiecień 12, 18:37
Elmo napisał/a: | Mam pytanie, czy tego typu medale przewidujesz do innych turniejów? Np w . strongholda, czy właśnie w warcaby, lub inne gry na kurnik.pl ?
PS.Co do tych medali, no to Super |
Zapewne tak bo co to za problem dodać rekord do bazy (czy jak to tam się robi) i zrobić grafikę 10x10 pikseli...
A co do nagród to można by zrobić coś bardziej charakterystycznego dla szachów jako symbol np. gońca albo hetmana...
Odyn - 15 Kwiecień 12, 20:00
Elmo napisał/a: | Mam pytanie, czy tego typu medale przewidujesz do innych turniejów? Np w . strongholda, czy właśnie w warcaby, lub inne gry na kurnik.pl ? |
Skoro system jest gotowy i działa, to na pewno wykorzystam go przy innych okazjach
Tay napisał/a: | Można też wg mnie zrobić jakieś specjalne odznaczenia typu, najaktywniejszy na forum, najczęstszy gość itd Takie luźne sugestie |
Kilka tego typu też możemy dodać, jednak nie chciałbym przesadzać z ilością odznaczeń, bo wtedy stracą na wartości. Czekam na konkretniejsze propozycje.
Odznaczenie dla najbardziej aktywnego i najczęściej odwiedzającego forum użytkownika proponuję traktować jako nagrodę przechodnią. Powiedzmy, że mniej więcej co 4 miesiące sprawdzałbym, czy zmieniła się sytuacja w statystykach i wtedy przenosiłbym medal do osoby na pierwszym miejscu rankingu.
DonKamillo napisał/a: | A co do nagród to można by zrobić coś bardziej charakterystycznego dla szachów jako symbol np. gońca albo hetmana... |
Tak też myślałem, ale chciałem przetestować system więc użyłem bardziej standardowych ikonek. Może zanim turniej się skończy, przygotuję nowe grafiki
Erek - 15 Kwiecień 12, 20:05
Można takie medale, jak wspominał Tay, dać także dla użytkownika z największą liczbą postów.
Siwy - 15 Kwiecień 12, 20:09
Jak dla mnie medale powinny być przyznawane za turnieje i konkursy, a nie za najaktywniejszego na forum (tu są rangi), czy za najczęściej odwiedzającego.
DonKamillo - 15 Kwiecień 12, 22:34
Ja sądzę, że nie ma co wprowadzać dodatkowych "miar aktywności" ze względu na odwiedziny czy posty bo każdy przecież ma pod awatarem licznik postów.. a do tego system rang.
Medale powinny być za konkretne rzeczy jak np. za wieloletnią aktywność w ekipie moderatorów, szczególne zasługi na forum, wygranie konkretnego konkursu/turnieju itp. Samą ilość medali ograniczyć do minimum, bo inaczej zrobi się nam dodatkowy system rang bo każdy będzie miał "coś tam przyznane za coś tam".
|
|