|
StrongholdNet - forum graczy Stronghold Największe polskie forum o grach z serii Stronghold. |
|
Edytor map - Problem z saves to map
fubu35 - 3 Sierpień 11, 21:02 Temat postu: Problem z saves to map Witam was drodzy użytkownicy.
Mam problem z otwieraniem pliku sav'a w edytorze.Robię to tak.
Odpalam mapkę z edytora i zapisuję.Potem plik blabla.sav przenoszę do folderu maps i zmieniam końcówkę na blabla.map.Nie stety nic się nie dzieję.Proszę was o pomoc ponieważ chcę ukończyć mapę.
Lord Smerf - 3 Sierpień 11, 21:08
Powinno działać... Jedyne, co mnie zastanawia to ikona pliku .map jak z Worda(?). Jesteś pewien, że nie jest to np blabla.map.doc?
Kacper - 3 Sierpień 11, 21:21
Blablabla?
Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać xD
DonKamillo - 3 Sierpień 11, 21:56
Sprawdź dobrze nazwę blablably i rozszerzenie. Reinstall? Nie wiem, powinno działać. Coś z rozszerzeniem powinno być nie tak ale na screenie wygląda prawidłowo...
fubu35 - 3 Sierpień 11, 23:05
Reinstall nie pomógł..nie wiem oco chodzi.
Lord Smerf - 4 Sierpień 11, 08:07
Sprawdziłeś rozszerzenia?
fubu35 - 4 Sierpień 11, 08:14
Dobra panowie.Rozkminiłem to!Musiałem zmieniać rozszerzenie w winrar xd.Teraz umiem to, umiem zmieniać kolorki, nie spałem całą noc bo robiłem mapę >,<.Teraz mam pytanko.Czy kampanię przedstawić w formie całościowej czyli:
-opisy mapy, misjii, dostępnych surowców, jednostek oraz informacjii fabularnych
czy
-opisy mapy, misjii tak jak zwykle
DonKamillo - 4 Sierpień 11, 09:07
Jak wolisz.
Jakie rozszerzenie winrar? To próbowałeś odpalić zapakowany plik czy jak...?
fubu35 - 4 Sierpień 11, 10:04
Plik save musiałem zapakować.Następnie w archiwum zmienić nazwę na .map a potem wypakować-i działa.
|
|