StrongholdNet - forum graczy Stronghold
Największe polskie forum o grach z serii Stronghold.

Edytor map - Szukam nauczycieli

mroczny38 - 18 Lipiec 11, 18:18
Temat postu: Szukam nauczycieli
Witam
Szukam profesjonalnego mapmakera który mógł mnie pouczyć. Nie jestem dobry w robieniu map. Mam zamiar zrobić kampanie do ściągnięcia i chce się troche podszkolić.

Tay - 18 Lipiec 11, 18:31

Jak ma wyglądać taka nauka? o_O Masz pełno porad i dobrych map na forum, czytaj porady i stosuj się do nich, odpatruj też różne rozwiązania z map dobrych mapmakerów (olowek, siwy, treeth itd.).

I trochę działy pomyliłeś.

mroczny38 - 18 Lipiec 11, 18:37

Wiem. Powinno być na edytorze. Ale dzięki za podpowiedzi.
DonKamillo - 18 Lipiec 11, 23:44

Po prostu rób. Jak będziesz miał konkretne problemy to pytaj.
Zohan - 19 Lipiec 11, 06:58

Mógłbym pomóc przez GG ;)
mroczny38 - 19 Lipiec 11, 08:31

Ostatnio jak grałem w moją mapke do Inwazj to ciągle wyskakiwało "ZWYCIĘSTWO". Chociarz ustawiałem jakie cele będą wygraną a jakie porażką. Co źle zrobiłem? Prosze o pomoc!
Bordinio - 19 Lipiec 11, 09:37

Ja uważam, że jedynym sposobem na nauczenie się robienia map jest przeczytanie wskazówek oraz ściąganie map dobrych mapmakerów. Nie można fizycznie uczyć się tak jak na multi, że druga osoba pokazuje co i jak. Do tego możesz podglądać prawdziwy krajobraz w różnych częściach świata.

Rozwiń trochę ten problem. Może umieść mapę, abyśmy mogli zobaczyć jak wygląda scenariusz. Tak to nie możemy praktycznie pomóc w żaden sposób.

mroczny38 - 19 Lipiec 11, 18:24

Wiem w czym problem. Zauważyłem w towarach początkowych że wszystko jest do ukończenia celòw. Czyli jakby wygrałem. Zrobiłem poprawki i wszystko jest ok. Sorki za pomyłykę.