StrongholdNet - forum graczy Stronghold
Największe polskie forum o grach z serii Stronghold.

Edytor map - [mapa] Pierwsze mapy by STRONGer

Rahnen - 29 Czerwiec 11, 14:53
Temat postu: [mapa] Pierwsze mapy by STRONGer
Witam! :-) Jestem nowy na tym forum, niedawno zrobiłem moje pierwsze 3 mapy do Stronghold Crusader :-) Czytalem tez poradnik na tym forum ;-) , i trzymając sie niego zrobiłem te oto mapy:

Wszystkie mapy sa w typie gry Krzyżowiec/

Moja pierwsza mapa:

Jestesmy otoczeni!

DOWNLOAD

Rozmiar 400x400 liczba graczy 8

Opis mapy:
Tę mapę najlepiej rozegrać w 2 drużynach, jedną 3 - osobową, drugą 5 - osobową.
Druzynę 3 - osobową umiescić w górach a 5 - osobowa na nizinach. Na górach nie lubią rosnąć drzewa i łąki, ale zaś góry sa bogate w surowce, a więc na nizinach jest duzo zieleni i drzew ale zas ilość surowców jest skromna.

Druga mapa

Rajski Zagajnik

DOWNLOAD

Rozmiar 400x400
liczba graczy 8

Opis: Ach jak tu pięknie..., Ach jak tu Przyjemnie..., Ale czy na pewno jeżeli w sąsiedztwie stacjonuje twój wróg. Tę mapę najlepiej rozegrać w czterech 2 - osobowych druzynach, każda ulokowana na 1 wyspie. Pamiętaj że na mniejszych wysepkach możesz znaleźć surowce!

Trzecia mapa

Kanion Bitewny

Proszę nie zwracać uwagi na słabą jakośc minimapki!

DOWNLOAD

Rozmiar 300x300
liczba graczy 4

Opis mapy:
O ten kanion walczą lordowie krzyżowscy zarówno jak i arabscy ze względu na bogatą obfitość surowców i góry które świetnie nadają się do obrony. Czy jestes gotów o niego zawalczyc?

[ Dodano: 3 Lipiec 11, 22:02 ]
Proszę o zamknięcie tematu bo nikt nie krytykuje:p

jankes1124 - 21 Sierpień 11, 17:27

Mapy ogólnie byłyby do poprawienia jeśli chodzi o krajobraz. Jeśli chodzi o grywalność to jest dobra, bo grałem na nich...
Szeryf99 - 27 Sierpień 11, 10:57

Hmm chętnie bym ocenił, ale aktualnie nie mam cruska. Mogę jedynie ocenić minimapkę, a więc tak:

Mapa: Jesteśmy otoczeni

Mapka zapewne niedokładnie zrównoważona, krajobraz troszkę zbyt kwadratowy. Nie rób za dużo oaz jeśli już chcesz to zrób jedną dość dużą. Widzę, że stosujesz przejścia z lekkiej trawki na gęstą. Na suchej ziemi najlepiej robić drzewka oliwne po 3, 5, potem tym samym sposobem ewentualnie dodawać i wyjdzie ładny zagajniczek.
Ocena: 6,5/10

Mapa: Rajski Zagajnik

Zdecydowanie najgorsza z opublikowanych map, w crusku lepiej nie robić całej mapy trawą.
Wyspy, czy też wyspa wygląda bardzo nienaturalnie. Ogólnie mapa do poprawienie.
Ocena: 5/10

Mapa: Kanion Bitewny

Chyba najlepsza mapa. Jak na Twój poziom świetnie się prezentuje. Tutaj zauważyłem najmniejszą kwadratowość. Minimapa wygląda zachęcająco.
Ocena: 7/10

Mam nadzieję, że poziom twoich map będzie coraz lepszy.

Rahnen - 27 Sierpień 11, 11:18

To moje pierwsze mapy jeszcze sprzed 2 miesięcy więc mogą być niedopracowane, ale skoro oceniliście moje mapy to może wkleję jakieś mapki do SH ;-) (w SH jestem bardziej doświadczonym mapmarkerem)

Dla mnie "Jesteśmy otoczeni" i "Kanion Bitewny" są nienajgorsze krajobrazowo a co do "Rajski Zagajnik" to wygląda naprawdę nienaturalnie ale na niej się naprawdę fajnie gra :-)