|
StrongholdNet - forum graczy Stronghold Największe polskie forum o grach z serii Stronghold. |
|
Edytor map - Czyszczenie mapy
Percival - 2 Czerwiec 11, 14:05 Temat postu: Czyszczenie mapy Mam pewne ważne pytanie: wie ktoś może z was jak wyczyścić mapę z kampanii w SHC ?
Próbowałem skopiować plik z folderu maps, zamienić save'a na plik map, ale za żadnym razem nie mogłem znaleźć mapy w edytorze. Proszę bardzo o pomoc.
Lord Smerf - 2 Czerwiec 11, 14:45
Musisz znaleźć i pobrać program do zdejmowania zabezpieczeń z map, nie pamiętam nazwy. Coś w stylu Map tools... Poszukaj w google i na strongholdheaven.
Threeth - 2 Czerwiec 11, 16:54
Crusader map tools dokładniej.
Percival - 2 Czerwiec 11, 17:19
Próbowałem tego programu, ale ciągle wyskakują mi errory.
Threeth - 2 Czerwiec 11, 19:57
W tym wypadku raczej się nie da. Możesz spróbować zamienić końcówkę .map na .sav i wczytać(wczytać zapis, nie mapę), powinno wejść w edycję mapy, ale nie gwarantuje, że to działa, bo nie próbowałem.
Percival - 2 Czerwiec 11, 20:32
Dobra, udało mi się odblokować mapę innym unlockerem, ale mam jescze jedno pytanie - da się umieścić w edytorze lorda arabskiego ? Wiem, że można zmienić save'a ze skirmisha na mapę, ale wtedy wszystko jest jak w potyczce. Mnie dziwi to, że jak odblokowałem jakąś mapę z kampani historycznej, gdzie był szach arabski, to na jego miejscu po otwarciu mapy znajdował się normalny lord krzyżowiec. Dziwna sprawa dość...
Lord Smerf - 2 Czerwiec 11, 20:34
Możesz zawsze zmienić typ mapy ze skirmish na "zwykłą" naciskając alt+, (tak, chodzi o przecinek) w głównym ekranie edycji mapy.
|
|