StrongholdNet - forum graczy Stronghold
Największe polskie forum o grach z serii Stronghold.

Edytor map - Poważny problem z całym edytorem map SH1

Aragorn - 21 Kwiecień 11, 08:59
Temat postu: Poważny problem z całym edytorem map SH1
Witam.
Mam niemały problem z edytorem map SH1, mianowicie gdy wesoło robiłem sobie mapkę zbudowałem kawałek muru w złym miejscu, więc dałem opcję 'Cofnij' (tą pod 'Wyburz'), aż tu nagle pojawia mi się na środku ekranu okienko 'Zapisywanie', coś mi się zapisuje z tempem błyskawicy, a ja nie mogę otworzyć opcji natury (czy jak to się tam nazywa, w każdym razie robi się w tym drzewa i skały). Zacząłem sprawdzać inne mapy, niestety moje obawy się potwierdziły. Zaraza dotknęła wszystkie mapy. Na jednej z nich zauważyłem, że jest coś w stylu 'trwałej pauzy', czyli nic się nie rusza, a ja nie mogę zaznaczać wojska ani budynków, a co gorsza nie mogę nawet budować i robić nowych jednostek!
Proszę o pomoc!

Siwy - 21 Kwiecień 11, 09:48

Pokaż kilka tych map (ze 2), gdzie masz problem i ustalimy czy jest problem z mapami czy z Twoim Stronghold'em ;) .
Aragorn - 21 Kwiecień 11, 10:12

Okazało się, że błąd dotyczył całego komputera, po kilku błędach, restartach i sprowadzeniu informatyka (sąsiad, szczęście, że miał urlop :mrgreen: ) wszystko zaczęło działać, po prostu komp ledwie zipie i muszę kupić nowego.
Za chęć udzielenia pomocy dziękuje, temat do zamknięcia.