|
StrongholdNet - forum graczy Stronghold Największe polskie forum o grach z serii Stronghold. |
 |
Stronghold Kingdoms - Badania
Manukun - 8 Kwiecień 11, 18:00 Temat postu: Badania Przy jakich kosztach i czasie badań zaczyna się opłacać inwestować w skrócenie czasu i kosztów?
przemusio - 8 Kwiecień 11, 18:26
W ogóle się nie opłaca - włożyłem w to jeden punkt i żałuję ciągle.
Manukun - 8 Kwiecień 11, 19:22
jak to nie? prz koszcie 10000 te 40 % redukcji to aż 4k złota mniej
Lutel - 8 Kwiecień 11, 19:57
Oczywiście, że się opłaca. Osobiście wykańczam Mathematics i Philosophy niemalże jednocześnie, więc koło 13 - 14 poziomu już powinno się to wykończyć, bo Philosophy jest dostępne od 13 poziomu.
Oczywiście jeśli jesteś aktywnym graczem i nie logujesz się raz na 2-3 dni. W takim wypadku nie ma to sensu.
Manukun - 10 Kwiecień 11, 19:06
Żeby nie było nowego tematu: którą wioskę wybralibyście: Highland czy Mountain peak? Ja wybrałem tę 2 i mam dziwne wrażenie, że nie był to wybór trafny. Co wy o tym sądzicie?
Lord Smerf - 11 Kwiecień 11, 15:10
Ja wybrałbym Highland, gdyż sądzę, że większa ilość żelaza nie jest tak bardzo potrzebna, zaś lepiej mieć trochę więcej miejsca(dla wyjaśnienia - nigdy nie grałem na Mountain Peak i nie jestem pewien co do jego plusów i minusów). Nie mam natomiast pojęcia, jak silny jest bonus obronny przy tej ostatniej wiosce - przy Highland nie jest piorunujący, ale z pewnością może znacząco pomóc w obronie zamku.
hamana - 12 Maj 11, 16:53
O co chodzi z tym Highlandem ?
Janiuszko - 11 Czerwiec 13, 01:29
Tu masz objaśnione (btw. bardzo porządnie) Kod: | http://strongholdkingdomsadvguide.com/village-types.php |
|
|