|
StrongholdNet - forum graczy Stronghold Największe polskie forum o grach z serii Stronghold. |
|
Stronghold Crusader, Warchest i Extreme - [problem techniczny] Crusader pod Win7
Crux - 1 Kwiecień 11, 17:28 Temat postu: [problem techniczny] Crusader pod Win7 Ave!
O dziwo, postanowiłem jednak odświeżyć sobie starego, dobrego Crusadera i mam poważny problem - a imię jego Windows 7. Przy odpalaniu gry zabezpieczenie Cenegi najpierw w ogóle nie rozumiało, że jestem administratorem (sic!!!), teraz zaś za każdym razem chce zrestartowania systemu, abym mógł zagrać - oczywiście domyślacie się, że po restarcie znów chcą, bym restart dokonał.
Macie jakieś pomysły, jak oszukać Windę? O tym, że mam oryginalną płytkę (chyba pierwszą, jaka była w Radomiu, hehehe ) nie muszę tłumaczyć.
DonKamillo - 1 Kwiecień 11, 17:34
Jeśli nic nie wymyślisz to możesz z czystym sumieniem (moralnie i prawnie) ściągnąć z neta kopie zapasową... bez zabezpieczeń.
Też kiedyś miałem tą pierwszą wersję z tymi zabezpieczeniami i miałem z tym problemy, to było dawno ale pamiętam, że jakiś crack mi kiedyś pomógł wyłączyć te zabezpieczenia.
Odyn - 1 Kwiecień 11, 19:43
Spróbuj PPM na skrócie do gry i wybierz "Uruchom jako administrator". W Windows 7 ta metoda rozwiązuje wiele problemów.
Crux - 2 Kwiecień 11, 10:42
Odyn napisał/a: | Spróbuj PPM na skrócie do gry i wybierz "Uruchom jako administrator". W Windows 7 ta metoda rozwiązuje wiele problemów. |
Odyn, ja jestem humanistą, ale nie aż taką lamką - oczywiście, że tego próbowałem. I nic. Jeśli chcecie, mogę wam nawet wywalić SC, zainstalować i nakręcić filmik ze wszelkimi czarami, jakie tylko odprawiam i reakcją Crusadera na nie.
Attyla - 2 Kwiecień 11, 11:23
Ja na drugim kompie też mam Windowsa 7 i crusader chodzi mi bez problemu.
<ciach> - nie ma to jak szczerość Crux
Spróbuj może ściągnąć cracka?
Crux - 2 Kwiecień 11, 19:24
Cenega bardzo nie lubi cracków - na WinXP też nie działał, gdyż "nie ma płytki". Paranoja.
Lowcakur - 2 Kwiecień 11, 19:43
Mi crusk dziala normalnie pod win 7, tyle ze multi nie moge grac. Ale coz, nie samym multi Cruska czlowiek zyje, multi do podstawki wystarczaja.
DonKamillo - 3 Kwiecień 11, 17:11
Ale nie możesz grać w multi ze względu na problem z samą grą? Tzn. win 7 robi problemy w połączeniu się z innymi?
Lowcakur - 3 Kwiecień 11, 17:36
Niee, tylko przy crusku czarny ekran podczas multi.
|
|