|
StrongholdNet - forum graczy Stronghold Największe polskie forum o grach z serii Stronghold. |
|
Stronghold Crusader, Warchest i Extreme - [porównanie] Obóz Najemników vs Koszary
Bernkow - 31 Marzec 11, 19:08 Temat postu: [porównanie] Obóz Najemników vs Koszary Witam,
Co waszym zdaniem jest lepsze do tworzenia jednostek ? :
- Obóż najemników czy może ,,zwykłe" Koszary ?
Oba budynki są potrzebne - dzięki nim , możemy tworzyc jednostki, które są niezbędne w obronie twierdzy, jak i oblężeniu wrogich warownii.
Sami ocencie .
Duncan - 31 Marzec 11, 19:13
..Trudno wybrać ale jak by zrobić 1 z każdego rodzaju i z obozu najemników i koszar , to jednostki z koszar by raczej wygrały... Ale tak po za tym to nie wiem, poczekaj aż wypowiedzą się bardziej doświadczeni gracze .
Lowcakur - 1 Kwiecień 11, 13:12
Hmm, ciezko jest okreslic ktore by wygralo, ale samymi arabami ciezko wygrac, maja spore koszta, a samymi HA i asasynami sie nie pobiega.
Koszary to podstawa, produkuja raczej wszechstronne jednostki, wiekszosc rownie dobra w obronie jak ataku.
DonKamillo - 1 Kwiecień 11, 15:00
Konni łucznicy to podstawa, asekurują wszystkie inne jednostki. Asasyni zaś to najskuteczniejsze jednostki do walki wręcz biorąc pod uwagę to, że są mobilni, w multi niewidzialni dla przeciwnika i mają stosunkowo niskie koszty.
Konni łucznicy i tarcze oraz grupa asasynów to podstawa (prawie) każdej armii w multiplayer.
A z europejskich używa się głównie rycerzy a z innych jednostek to raczej okazjonalnie pałkarzy lub rzadko piknierów...
Krzyżowiec - 8 Sierpień 11, 16:39
Obóz jest dobry, kiedy ma się dużo pieniedzy, jednostki są nawet dobre, koszary, jednostki tańsze, ale wymagają uzbrojenia, niektóre słabsze, niektóre lepsze, ja głosuję na obóz.
Drizzt - 8 Sierpień 11, 20:20
Nie ten temat, sorry za spam..
Zresztą jak napisałem tu niechcący, to mogę napisać.
Jednostki w koszarach są wg. mnie bardziej użyteczne. W koszarach masz rycerzy i ciężkich zbrojnych których nie zastąpi inna jednostka. Jeśli zrobisz ich naprawdę dużo to obejdą ci niemal przejdą ci niemal każdą fortecę.
Zohan - 10 Sierpień 11, 10:14
Koszary są bardziej użyteczne, a dlaczego ?
1.)Tańsze jednostki
2.)Bardziej wytrzymalsi i lepsi od tych arabskich (jednie łucznicy konni i arabscy są najlepsi)
|
|