|
StrongholdNet - forum graczy Stronghold Największe polskie forum o grach z serii Stronghold. |
|
Crusader, Warchest i Extreme Multiplayer - Trudniej czy łatwiej
Droździak - 15 Marzec 11, 17:57 Temat postu: Trudniej czy łatwiej Jak gracie na multi to wolicie "łaskawsze" plansze czy robicie własne?
Ja gam na takich że niedaleko siedziby każdy ma kamienia na 2 kamieniołomy i to wszystko.Sądzę że tak jest dobrze bo odwleka moment ukończenia zamków nie do zdobycia...
Mizerykordia - 9 Czerwiec 11, 19:10
Lubię średnio bogate złoża lub krainy dobrobytu. Jednak bardziej od surowców ważniejsza dla mnie jest topografia, która powinna umożliwiać jeździe rozwinięcie pełnego potencjału.
Kupiec Hrupkuw - 10 Czerwiec 11, 06:43 Temat postu: Re: Trudniej czy łatwiej
Droździak napisał/a: | odwleka moment ukończenia zamków nie do zdobycia... |
Na multi nie ma możliwości zrobienia zamku nie do zdobycia, a po za tym nie robi się tam nawet wież z łucznikami tylko produkuje się uniwersalnych w natarciu i obronie konnych łuczników z tarczami, najlepszą obroną jest atak.
Mizerykordia napisał/a: | Jednak bardziej od surowców ważniejsza dla mnie jest topografia, która powinna umożliwiać jeździe rozwinięcie pełnego potencjału. |
Mapy na multi nie przedstawiają żadnych krajobrazów, to po prostu płaskie kwadraty z określoną ilością surowców.
Mizerykordia - 10 Czerwiec 11, 07:44 Temat postu: Re: Trudniej czy łatwiej
Kupiec Hrupkuw napisał/a: |
Mapy na multi nie przedstawiają żadnych krajobrazów, to po prostu płaskie kwadraty z określoną ilością surowców. |
Niektórzy grają też w podstawowe mapy z Crusadera, a w tych teren ma już znaczenie.
MaxMacior - 10 Czerwiec 11, 13:44
Mizerykordia, Kupiec Hrupkuw ma częściowo racje, bo tylko nieliczni grają na mapach podstawowych SH:C. No ale jednak grają
Kamil - 10 Czerwiec 11, 19:12
Ja najczęsciej gram na mapie gdzie jest miejsce na 2 kamieniołomy i jedną kopalnie żelaza, troche drzewek i troche miejsca na farmy
Mulcyn - 18 Sierpień 11, 23:17
Najbardziej lubie mapki niestandardowe w których mam dużo surowców ale nie do przesady , przede wszystkim bliska dostępność kamienia i żelaza taką mapą jest np the contest .
Elmo - 20 Sierpień 11, 09:42
Kamil napisał/a: | Ja najczęsciej gram na mapie gdzie jest miejsce na 2 kamieniołomy i jedną kopalnie żelaza, troche drzewek i troche miejsca na farmy |
Dwa kamieniołomy i jedna kopalnia żelaza?
Może i taka jest , ale nie znam, chyba że chodziło Ci o low res lecz tam są 2 kopalnie żelaza i 1 kamieniołom .
jankes1124 - 20 Sierpień 11, 14:10
Grałem kiedyś na multi z siwym, forikiem, kamilsoonem, ale było obojętne jaką mape wybieraliśmy ;]
|
|