|
StrongholdNet - forum graczy Stronghold Największe polskie forum o grach z serii Stronghold. |
 |
Edytor map - [mapa] Operacja Dday
Hellu - 27 Luty 11, 12:31 Temat postu: [mapa] Operacja Dday
Operacja D-day
Proszę o opinie, dodam iż jest to moja pierwsza mapka !
Artut97 - 27 Luty 11, 13:36
Ale to było w czasach II wojny światowej.
Hellu - 27 Luty 11, 14:03
Wow no co ty, chciałem odtworzyć to wydarzenie w twierdzy...
Artut97 - 27 Luty 11, 14:09
Też takie misje robiłem, ale nie ma klimatu jak się gra misję z II wojny światowej w Twierdzy. Lepiej robić misję, w takich czasach jakich dzieją się czasy gry. Czyli tu średniowiecze.
Nie lepiej zainstalować Company of Heroes, Medal of Honor Allied Assault, Call of duty 2 i wczuć się w klimat tej strasznej wojny?
lazurowy - 1 Marzec 11, 19:52
po minimapce widać misja niedopracowana dorób coś ciekawego
edit// Pewnie robiłeś ją 10 minut.
Hellu - 2 Marzec 11, 08:27
Pobierz to zobaczysz...
lazurowy - 2 Marzec 11, 09:42
Hellu napisał/a: | Pobierz to zobaczysz... |
Pobrałem i teraz ci ją ocenie :
- Jest plik tekstowy który mnie rozwala (jestem informatykiem:D) i pisze w nim :
Lazurowy napisał/a: | {\rtf1\ansi\ansicpg1250\deff0{\fonttbl{\f0\froman\fcharset238{\*\fname Times New Roman;}Times New Roman CE;}{\f1\fnil\fcharset0 ;}{\f2\fnil\fcharset2 Symbol;}}
{\*\generator Msftedit 5.41.15.1515;}\viewkind4\uc1\pard\qc\lang1045\b\f0\fs72 Operacja D-day !\par
Normandia\b0\fs52\par
\b\fs32\par
Cele :\par
1. Zdob\'b9\'e6 fort\'eac\'ea wroga/Zabij wroga !\b0\fs40\par
\fs28\par
\b \ul\fs36 Podpowiedzi :\ulnone\par
\fs28\par
\pard{\pntext\f2\'B7\tab}{\*\pn\pnlvlblt\pnf2\pnindent0{\pntxtb\'B7}}\fi-720\li720\qc Przejd\'9f wszystkimi pa\'b3karzami samym do\'b3em mapy \par
{\pntext\f2\'B7\tab}Wybij wszystkie odzia\'b3y wroga na murach\par
{\pntext\f2\'B7\tab}Zawr\'f3\'e6 pa\'b3karzami do miejsca w kt\'f3rym zacze\'b3e\'9c\par
{\pntext\f2\'B7\tab}Wy\'9clij atak zbrojnych oraz \'b3ucznik\'f3w na twierdz\'ea wroga (najlepiej bram\'ea)\par
{\pntext\f2\'B7\tab}Dobij wroga pa\'b3karzami !\par
\pard\qc\par
\fs32 Historia s\'b3ynnej operacji D-day :\par
\par
\b0\i Dzie\'f1 rozpocz\'eacia operacji zosta\'b3 nazwany przez aliant\'f3w D-Day (Dzie\'f1 D) (zgodnie z definicj\'b9 S\'b3ownika Wojskowego Departamentu Obrony USA termin D-Day oznacza\'b3 nienazwany dzie\'f1, w kt\'f3rym rozpoczyna si\'ea lub ma si\'ea rozpocz\'b9\'e6 dana operacja). Sk\'b3ada\'b3a sie ona z dw\'f3ch faz: desantu powietrznego 24 tysi\'eacy spadochroniarzy i piechoty szybowcowej oraz desantu morskiego 160 tysi\'eacy \'bfo\'b3nierzy piechoty i si\'b3 specjalnych. Inwazj\'ea poprzedzi\'b3o bombardowanie pla\'bf dokonane przez RAF i USAAF (zrzucono ponad 9000 ton bomb). Wsparcia l\'b9duj\'b9cym \'bfo\'b3nierzom udzieli\'b3a tak\'bfe brytyjska i ameryka\'f1ska flota (w sumie oko\'b3o 7000 jednostek p\'b3ywaj\'b9cych, w tym 1200 okr\'eat\'f3w wojennych), od 5:30 ostrzeliwuj\'b9c z dzia\'b3 umocnienia na brzegu\par
\i0\par
\b wi\'eacej :\b0 http://pl.wikipedia.org/w...nie_w_Normandii\par
\par
\pard \b Galeria : \b0 http://www.boston.com/big..._years_ago.html\b\par
\pard\qc\fs28\par
\fs32\par
\pard\lang1033\b0\f1\fs20\par
} |
- krajobraz 6/10 : uratowało cię tylko to że są tam fajnie ułożone zabytki , napiszę ci co ulepszyć :
*okamieniuj górę skałami
*dodaj zróżnicowanie terenu nie tylko kamienie z tymi roślinkami bo to źle wygląda
*ta góra wygląda nierealnie czy to wzgórze nieważne ; zrób grubsze lub wyraźne jej zakończenie a nie kwadratowa ucinka
-trudność 7/10 : Łatwe lecz ciekawe
-fabuła : 9/10 : nic nie mam przeciwko fabule
-Ułożenie : 1/10 : Totalna masakra z ułożeniem terenu.(do ułożenia wlicza się też ten plik tekstowy)
Średnia : (6+7+9+1):4=23:4=5.75/10
Czyli mapa Przeciętna.
Nie najgorzej jeżeli to twoja pierwsza misja.
Hellu - 2 Marzec 11, 14:08
plik tekstowy musisz otworzyć wordpadem... u mnie jest wporządku
lazurowy - 2 Marzec 11, 14:18
Hellu napisał/a: | plik tekstowy musisz otworzyć wordpadem... u mnie jest wporządku |
ja używam jakiegoś płatnego w pracy (jestem informatykiem) i on wykrywa błędy.Niestety przy zapisie pliku popełniłeś błąd ale wordpad je neutrailzuje.
I tak się ciesz ocena dość dobra.
|
|