|
StrongholdNet - forum graczy Stronghold Największe polskie forum o grach z serii Stronghold. |
|
Edytor map - [mapa] Moja pierwsza mapka
emjoter - 31 Styczeń 11, 15:46 Temat postu: [mapa] Moja pierwsza mapka Witam serdecznie! Oto moja pierwsza mapka w trybie swobodnego budowania.Komentarze mile widziane:) Pozdrawiam.
Stronghold 1
Rozmiar 400x400
Wersja gry 1.2
Link do mapki - http://www.fileserve.com/file/FJHEGMh
Maciek - 31 Styczeń 11, 16:10
Z minimapy to wygląda dośc ciekawie... Na niektórych mapkach nie można zbudowac zamku a u ciebie jest miejsce na Północnym-Wschodzie.
emjoter - 31 Styczeń 11, 16:19
Zapraszam do ściągnięcia i zagrania I wtedy ocenisz czy fajna
przemusio - 31 Styczeń 11, 18:16
Nie mam aktualnie dostępu do SH 1 więc po minimapie :
1. Używaj więcej wyrównywania.
2. Góry rób w 100% ręcznie.
3. Używaj wielu rodzajów podłoża, ale naprzemiennie.
4. To morze, to takie ni z gruchy ni z pietruchy.
5. Trochę więcej roślin i bardziej różnorodnie.
Sumując - różnorodność ze spójnością to postawa.
Adax - 1 Luty 11, 20:23
Przemusio dobrze to ujał. Generalnie mapa nie jest złą ale musisz dużo popracować. Taka podpowiedź: jak będziesz miał mapy lebsze od moich to znaczy że jesteś już ćwierć zawansowanym mapmakerem.
Sama mapa ciekawa ale trochę nierealna. 6,9/10
Ps. Moja pierwsza wyglądała o wiele gożej.
Hunter - 3 Luty 11, 12:58
Nie będę opisywać wszystkiego, wezmę się za rzeki. Bardzo rażą. Po pierwsze, to nie drogi, że się równiutko spotykają, a druga, nie wypływają z małych jeziorek. Jak na pierwszą mapę może być, ale jeśli chcesz, mogę ci pomóc. Jeśli jesteś zainteresowany, napisz mi na pw, to cię trochę podszkolę
mroczny38 - 17 Lipiec 11, 12:44
Nie jestem specem więc mòwie po swojemu. Mapka. Bardzo ładna dużo miejsca i ciekawa różnorodność. Rzeka dzieli krajobraz na dwie części. Według mnie 9/10.
|
|