|
StrongholdNet - forum graczy Stronghold Największe polskie forum o grach z serii Stronghold. |
 |
Edytor map - [mapa] Mapy by przemusio
przemusio - 26 Styczeń 11, 18:16 Temat postu: [mapa] Mapy by przemusio Chciałbym w tym temacie prezentować moje mapy (wcześniej jakoś prędko mi nie było, żeby założyć taki temat)
Kerra, the great siege
Intro
Kerra - miasto położone w przełęczy górskiej. Podróżuje tędy większość kupców, gdy chcą przekroczyć góry, z tego powodu miasto jest dość bogate.
Jeśli zaś chodzi o warunki geodezyjne, to jest ciut gorzej. Mianowicie, Kerra leży na płaskowyżu składającym się z dwóch rodzaji skał - miękkich wapni, oraz z twardych skał magmowych. Ten czynnik powoduje osuwanie się płaskowyżu przy każdym deszczu.
Fabularnie
Jako punkt na szlaku handlowym miasto jest pożądane przez każdego herszta, króla bądź kalifa. Obroń miasto.
Smacznego Link do mapy jest tu !
A ten link nigdy nie wygaśnie
//
Christians out there !
{mapa nie miała na celu urażenia niczyich poglądów - sam jestem chrześcijaninem}
Fabuła
102 r.n.e. [w SH C nie da się ustawić takiej daty]
W tej misji wcielamy się w setnika rzymskiego, który dowodzi grupką żołnierzy wyznaczonych do stłumienia buntu chrześcijan.
Geodezyjnie
Znajdujemy się po drugiej stronie płaskowyżu z misji poprzedniej - teren się obsuwa.
Cel :
- zniszcz katedrę
LINK
Nidor - 26 Styczeń 11, 20:00
Mapa super!Forteca jest bardzo dobra.Dużo dopracowanych szczegółów.Czasem na mapie jest trochę pusto,no ale to pustynia.
Zobaczyłem tylko krajobraz,bo nie chciało mi się grać.
9/10
przemusio - 27 Styczeń 11, 10:18
Nidor, dzięki za ocenę. Kolejna mapa :
Christians out there !
{mapa nie miała na celu urażenia niczyich poglądów - sam jestem chrześcijaninem}
Fabuła
102 r.n.e. [w SH C nie da się ustawić takiej daty]
W tej misji wcielamy się w setnika rzymskiego, który dowodzi grupką żołnierzy wyznaczonych do stłumienia buntu chrześcijan.
Geodezyjnie
Znajdujemy się po drugiej stronie płaskowyżu z misji poprzedniej - teren się obsuwa.
Cel :
- zniszcz katedrę
LINK
Krzysztof III - 27 Styczeń 11, 10:26
Przemusio jestem pod wielkim wrażeniem twoich umiejętności. Co do 1 mapy jest bardzo doskonale zrobiona ale nudziło mnie te czekanie na ataki więc 9,5/10. Drugą mapę zaraz pobiorę i napisze później. Proszę rób więcej map )
przemusio - 27 Styczeń 11, 13:58
Dzięki za oceny
Sands without end
[link w minimapie]
Razem z twoimi oddziałami schroniłeś się w ruinach na pustyni. Braknie wam wody i jedzenia.
Pod ruinami obóz rozbili bandyci, którzy chcą was złupić.
Obroń zamek lub zgromadź zapasy do ucieczki [100 chleb + 25 piwo]
Od Ciebie zależy to czy żołnierze przeżyją.
Powodzenia !
Adax - 30 Styczeń 11, 20:14
Sands without end
Super krajobraz (chyba-niebyłem jeszce na pustyni ), ładne ruiny i lasek, ale nudno .
Czekam na ataki, czekam, nadal czekam, jest! a potem już nie. Wygrać się da chyba tylko przez zebranie zpasów, ale dobrze, że eksperementujesz.
7,555556/10
|
|