|
StrongholdNet - forum graczy Stronghold Największe polskie forum o grach z serii Stronghold. |
|
Edytor map - Kampania Banitów
Percival - 4 Grudzień 10, 18:41 Temat postu: Kampania Banitów Witam ponownie wszystkich po mojej długiej nieobecności na tym forum. Ta nieobecność była spowodowana tym, że sporo miesięcy temu przestałem grać w Strongholda, jednak teraz znowu wracam do tej gry. Może niektórzy z was pamiętają, że miałem tutaj zamieszczoną kampanię o Arabach i pare obiecanek... Chodzi o to, że prace nad dawno już zaczętymi przeze mnie kampaniami są wznowione i postaram się zrobić je jak najlepiej . Obecnie pracuję nad Kampanią o banitach, którzy sprzeciwiają się władcy (coś jak Robin Hood) dawno temu zamieściłem tu jedną misję - bodajże "Żelazo i asasyni". Teraz zapodam takie jakby demo tego całego przedsięwzięcia.
http://www.filesonic.com/file/38740667/w6 kryjówka banitów.map
Jest to scenariusz nr. 6 jak widać i jest to scenariusz ekonomiczny. Nie jest to finalna wersja(nie ma jeszcze odprawy). Mogę powiedzieć że w kampanii ujrzymy sporo dużych miast, które nie tyle co będziemy musieli zdobywać, co bardziej będziemy po nich łaźic i się skradać .
Czekam na jakieś komentarze i jeszcze raz przepraszam za tę nieobecność.
adriannn - 5 Grudzień 10, 11:56
Łazić i skradać? Jak to sobie wyobrażasz???
Bordinio - 5 Grudzień 10, 13:46
Pamiętam Cię Twoja misja w9_żelazo i asasyni bardzo mi się podobała. Byłem pod wielkim wrażeniem Twoich "skupisk" skał oraz misternie przygotowanego podłoża [ czyt. wydm ].
Jeśli chodzi o skradanie to jest taka misja na stronghold heavengames, w której poruszamy się asasynem po mieście w celu zgładzenia króla.
Liczę na niezłą kampanię
DarnokOk - 5 Grudzień 10, 15:20
bordinio widziałem tą misję, prze pro gościu który lubi Assasin's creeda (polecam ale w 1 nie warto grać lepsza 2 i 3)
Co do kampanii, jestem ciekaw jak ja zrobisz a mapkę już zasysam i ci podam ocenkę jak zedituje posta
Percival - 6 Grudzień 10, 21:29
Może przejdę troche do szczegółów . Kampania będzie miała ok. 20 misji, czyli więcej niż moja poprzednia. Muszę jednak powiedzieć, że praca będzie trwała jeszcze długo, bo jestem dopiero około połowy (prawie 11 map), dochodzi jeszcze napisanie odprawy, poprawienie map, itd. Staram się, aby mapy były jak najlepszej jakości. Scenariusze będą urozmaicone - będzięmy mieli wielkie miasta, góry, lasy, pustynie, itp. Może w styczniu się kampania pojawi, może znacznie wcześniej. Fabułę może zdradzę trochę później. Narazie zachęcam do zapoznania się z zamieszczonym scenariuszem. Proszę o obiektywne oceny, wady, zalety.
adriannn - 7 Grudzień 10, 20:26
Znaczy, to do Crusadera?
Percival - 7 Grudzień 10, 21:03
Tak, zapomniałem dodać - do Crusadera. Może to troche dziwne, że kampania wzorowana nieco na robin hoodzie dzieje się na bliskim wschodzie, ale pomyślałem że tak będzie oryginalniej .
Dodałem screena ze scenariusza. Widzę, że mało osób zainteresowało się kampanią . Żadnych ocen, krytyki... No cóż powiem jeszcze tyle, że kampania najprawdopodobniej podzielona zostanie na dwie części. Pierwsza będzie zawierała ok. 12 - 13 misji, zaś druga z pewnością więcej. Kampania toczy się w Turcji, nie ma żadnego związku z wydarzeniami historycznymi. Między pojawieniem się pierwszej i drugiej części minie trochę czasu, dodam wtedy może kampanię o rozbitkach, ale szczegóły o tym później (jak oczywiście będziecie zainteresowani).
Hunter - 13 Grudzień 10, 18:45
Misja ciekawa, ekonom, ale ładnie wykonany. Nie mam do niego zastrzeżeń poza jednym - możemy wybudować sad, ale nigdzie nie ma wystarczająco zieleni. Poza tym jest ok
8/10
|
|