|
StrongholdNet - forum graczy Stronghold Największe polskie forum o grach z serii Stronghold. |
|
Castella Polona II - Wysyłanie ruchów
Fryzjer - 22 Listopad 10, 20:45 Temat postu: Wysyłanie ruchów Bardzo ważna sprawa - w jaki sposób gramy? Otóż swoje ruchy wysyłamy poprzez Prywatną Wiadomość do Mistrza Gry (Fryzjer). W sytuacjach wyjątkowych istnieje również możliwość wysłania ich poprzez Gadu-Gadu do GM.
Nie ma żadnych komend! Nie uznaję także wysyłania ich przez graczy. Są one uciążliwe zarówno dla Was, jak i GM. Dlatego począwszy od IX tury swoje ruchy wysyłamy normalnie, tj. za pomocą zwykłych poleceń, ubarwiając je opcjonalnie klimatycznymi hasłami, zwrotami, frazesami. Słowem - wolna ręka .
Jednak w celu zachowania pewnej przejrzystości chciałbym, abyście wysyłali swoje ruchy według poniższego przykładu:
Cytat: | IX Tura - Fryzjer (Księstwo Śląskie)
Cieszyn
- Buduję Targ poz. 1 (300 $)
- Rekrutuję 200 żołnierzy Lekkiej Piechoty i 300 Łuczników (400 $ + 300$)
- Formuję oddział o nazwie I Kompania Cieszyńska pod dowództwem generała Ryśka z Klanu (500$), w skład którego wchodzą wszystkie wojska cieszyńskie
Wrocław
- Wysyłam do Sandomierza 1000$
- Wyciągam z II Pułku Książęcego 200 Chłopów i pozostawiam ich w garnizonie miasta
(...)
II Pułk Książęcy atakuje miasto Kalisz
Przemieszczam I Kompanię Cieszyńską do Wrocławia
W tej turze wydałem: 3000 z 5000
Na X turę pozostało mi: 2000 (+ przychód)
|
Chodzi mi o rozdział Waszych ruchów na miasta i podawanie każdego ruchu w oddzielnej linijce (np. od myślnika). Zdania możecie sobie poukładać, jak chcecie. Podawanie kosztów jest konieczne, abym mógł Wam je szybciej wysyłać.
Mam nadzieję, że takie rozwiązanie wszystkim nam ułatwi życie.
|
|