|
StrongholdNet - forum graczy Stronghold Największe polskie forum o grach z serii Stronghold. |
 |
Gry i rozrywka - Mod SH 1
przemusio - 6 Październik 10, 19:06 Temat postu: Mod SH 1 Otóż tak mniej więcej od wakacji po trochu zajmowałem się modem do SH 1 (bardzeij byłby to oczywiście graficzny mini-mod)
Nie szukam konkretnych osób na grafików, ale jeśli cokolwiek potrafisz, możesz zrobić jedną, dwie pracę. oczywiście mile wdziani byłby też stali graficy, ale to niekoniecznie wypala...
EDIT : Mod ma byc na temat Adriatyku [!!!]
Chodzi o to, żeby zrobić następujące grafiki :
Budynki żywnościowe :
- Chatka myśliwego powinna mieć słomiany dach
- Chmiel = Wino (,,Uprawa Winogron'')*
-> Winiarnia
L > Tawerna
- Jabłka = Kiwi
- Krowa = Koza (Farma Sera)
- Pszenica = Owies
http://4.bp.blogspot.com/...-h/00000016.jpg
Tak by wyglądała katedra
Drzewa :
- Oliwka (zieleńsza)
- Tuja
- Figa
- Palma kokosowa
- Pinia
Krzaki :
- Oleander
- Oleander
- Agawa
- Laurowiec
- ,,Żywopłot''
- ,,Krzak na skale'', tzn. skała 2x2, bardziej jakby kopulasta i na tym kawałek trawy + krzaczek
[Skały wapienne = białe !
Mam już kilka grafik.
Kontakt GG: 10282194
Edit 6.10.10 : 19.23
Proszę się nie mieć takich nadziei jak przy SH WA
Kokoju - 6 Październik 10, 20:42
Hmm... Mam takie dwie sprawy:
-Według mnie przydałoby się coś szerzej powiedzieć o modyfikacji, gdyż powiedziałeś o tym strasznie krótko "Mod ma być na temat Adriatyku". Czy to jednak rozgrywa się w średniowieczu, czy też może przenosi w czasy starożytne... Nie podano.
-Jest to jedynie zamianka kilku budynków, czy też planowane jest dodanie jakiejś kampanii czy cuś?
Adax - 6 Październik 10, 20:44
Fajnie to wygląda.Była taka gra ,,Zeus pan olimpu" były tam takie budynki mogłyby służyć za inspirację(wyglądu). W jakim programie robisz?
przemusio - 7 Październik 10, 06:55
Wszedłem teraz z większym zapasem czasu. Więc : Kokoju napisał/a: | Czy to jednak rozgrywa się w średniowieczu, czy też może przenosi w czasy starożytne... Nie podano. |
Średniowiecze (jak każdy SH)
Kokoju napisał/a: | Jest to jedynie zamianka kilku budynków, czy też planowane jest dodanie jakiejś kampanii czy cuś? |
Najpierw trzeba podmienić grafiki (również ziemię), a potem zrobię z olowkiem [o ile będzie miał czas][i może jeszcze kimś] kampanię i inne mapy.
Poszukuję również kogoś do programowania, i nie trzeba zmieniać gry! Wystarczy zrobić komendę która by ... taki Instalator
Adax - 16 Październik 10, 22:28
Jeżeli Olówek nie będzie miał czasu/ochoty na mapy to mogę pomóc. Nie jestem tak dobry jak Olowek lub inni map makerzy ale coś tam umiem.
przemusio - 16 Październik 10, 23:06
Dzięki za zainteresowanie . Jednak bardzo by się przydały, choć pojedyncze grafiki ;>
Adax - 23 Październik 10, 18:20
Którą część madujesz SH1 czy SHC? Zrobiłem tawernę tylko, że nie ma jej w grze. Zminiłem na bmp, przerysowałem zmieniłem na TGX, wrzuciłem do gry, a tego nie ma o co chodzi?
Wyraźnie jest napisane SH1./Błąd poprawiony.
- Bordinio
przemusio - 23 Październik 10, 19:07
Adax napisał/a: | wrzóciłem |
u otawarte.
Jak napisał szanowny Bordinio, Cytat: | Wyraźnie jest napisane SH1.
- Bordinio |
Tawernę zmienia się w dwóch miejscach. Wyślij mi lepiej na PW lub mail, a ja to złoże.
|
|