StrongholdNet - forum graczy Stronghold
Największe polskie forum o grach z serii Stronghold.

Gry i rozrywka - Mod SH 1

przemusio - 6 Październik 10, 19:06
Temat postu: Mod SH 1
Otóż tak mniej więcej od wakacji po trochu zajmowałem się modem do SH 1 (bardzeij byłby to oczywiście graficzny mini-mod)

Nie szukam konkretnych osób na grafików, ale jeśli cokolwiek potrafisz, możesz zrobić jedną, dwie pracę. oczywiście mile wdziani byłby też stali graficy, ale to niekoniecznie wypala...

EDIT : Mod ma byc na temat Adriatyku [!!!]

Chodzi o to, żeby zrobić następujące grafiki :

Budynki żywnościowe :

- Chatka myśliwego powinna mieć słomiany dach
- Chmiel = Wino (,,Uprawa Winogron'')*
-> Winiarnia
L > Tawerna
- Jabłka = Kiwi
- Krowa = Koza (Farma Sera)
- Pszenica = Owies

http://4.bp.blogspot.com/...-h/00000016.jpg
Tak by wyglądała katedra :)

Drzewa :

- Oliwka (zieleńsza)
- Tuja
- Figa
- Palma kokosowa
- Pinia

Krzaki :

- Oleander
- Oleander
- Agawa
- Laurowiec
- ,,Żywopłot''
- ,,Krzak na skale'', tzn. skała 2x2, bardziej jakby kopulasta i na tym kawałek trawy + krzaczek
[Skały wapienne = białe !

Mam już kilka grafik.
Kontakt GG: 10282194

Edit 6.10.10 : 19.23

Proszę się nie mieć takich nadziei jak przy SH WA ;)

Kokoju - 6 Październik 10, 20:42

Hmm... Mam takie dwie sprawy:
-Według mnie przydałoby się coś szerzej powiedzieć o modyfikacji, gdyż powiedziałeś o tym strasznie krótko "Mod ma być na temat Adriatyku". Czy to jednak rozgrywa się w średniowieczu, czy też może przenosi w czasy starożytne... Nie podano.
-Jest to jedynie zamianka kilku budynków, czy też planowane jest dodanie jakiejś kampanii czy cuś?

Adax - 6 Październik 10, 20:44

Fajnie to wygląda.Była taka gra ,,Zeus pan olimpu" były tam takie budynki mogłyby służyć za inspirację(wyglądu). W jakim programie robisz?
przemusio - 7 Październik 10, 06:55

Wszedłem teraz z większym zapasem czasu. Więc :
Kokoju napisał/a:
Czy to jednak rozgrywa się w średniowieczu, czy też może przenosi w czasy starożytne... Nie podano.

Średniowiecze (jak każdy SH)
Kokoju napisał/a:
Jest to jedynie zamianka kilku budynków, czy też planowane jest dodanie jakiejś kampanii czy cuś?

Najpierw trzeba podmienić grafiki (również ziemię), a potem zrobię z olowkiem [o ile będzie miał czas][i może jeszcze kimś] kampanię i inne mapy.

Poszukuję również kogoś do programowania, i nie trzeba zmieniać gry! Wystarczy zrobić komendę która by ... taki Instalator ;)

Adax - 16 Październik 10, 22:28

Jeżeli Olówek nie będzie miał czasu/ochoty na mapy to mogę pomóc. Nie jestem tak dobry jak Olowek lub inni map makerzy ale coś tam umiem. :)
przemusio - 16 Październik 10, 23:06

Dzięki za zainteresowanie ;) . Jednak bardzo by się przydały, choć pojedyncze grafiki ;>
Adax - 23 Październik 10, 18:20

Którą część madujesz SH1 czy SHC? Zrobiłem tawernę tylko, że nie ma jej w grze. Zminiłem na bmp, przerysowałem zmieniłem na TGX, wrzuciłem do gry, a tego nie ma o co chodzi?

Wyraźnie jest napisane SH1./Błąd poprawiony.
- Bordinio

przemusio - 23 Październik 10, 19:07

Adax napisał/a:
wrzóciłem

u otawarte.

Jak napisał szanowny Bordinio,
Cytat:
Wyraźnie jest napisane SH1.
- Bordinio

Tawernę zmienia się w dwóch miejscach. Wyślij mi lepiej na PW lub mail, a ja to złoże.