StrongholdNet - forum graczy Stronghold
Największe polskie forum o grach z serii Stronghold.

Edytor map - Malbork

lordmich - 29 Sierpień 10, 15:50
Temat postu: Malbork
Siemanko, witam wszystkich. Jestem lordmich, ostatnio w internecie pojawiła się moja pierwsza oficjalna mapa w Stronghold, tu możecie ją pobrać : http://stronghold.heaveng...php?fileid=6595

Piszcie co o niej myślicie ;-) mam nadzieję, że się Wam spodoba, pozdro :-)

adriannn - 29 Sierpień 10, 17:46

Duużo pracy w to włożyłeś :) Malbork jest trudno odwzorować, tobie to wyszło na 9/10 ;) Mogłeś jednak zamiast tej wieży na wysokim zamku dać największą siedzibę i miałem okazję osobiście go zwiedzić ;) Jednak mogłeś zrobić inne podzamcze, bo wydaje się że są równiutko poukładane ulice ;)
Siwy - 29 Sierpień 10, 17:49

Moim zdaniem wlaśnie o ile sam układ zamku jest w miare ok, choć nie mam pod ręką żadnego planu, o tyle wykonanie baaaardzo marne ;/. Nie wiem dlaczego nie ma tam żadnej wieży, siedziba jest ta najmniejsza i zero blanków ? Totalna porażka. Most też nie zachwyca, powinien być nieco szerszy. Ogółem słabo :( .
lordmich - 29 Sierpień 10, 18:07

Wiem, że design zamku nie zachwyca, ale dopiero stawiam pierwsze kroki w mapmake'ingu, więc proszę o wyrozumiałość. Co do siedziby, pałac Wielkiego Mistrza ( siedziba ) jest umiejscowiony prawidłowo a wieża na wysokim zamku wygląda lepiej niż wielka siedziba