StrongholdNet - forum graczy Stronghold
Największe polskie forum o grach z serii Stronghold.

Edytor map - Problem dot. zrzeczenia zamku

Bordinio - 24 Sierpień 10, 16:55
Temat postu: Problem dot. zrzeczenia zamku
Witam, otóż dzisiaj w fazie testów mapy wychwyciłem niewybaczalny błąd. Po zrzeczeniu zamku wszystko przejmuję, ale otrzymuję komunikat o tym, abym wybrał miejsce na swoją siedzibę, mimo iż jedna już jest. Potem prosi mnie o spichlerz. Wszystko jest, a mimo to muszę postawić spichlerz oraz siedzibę.

Scenariusz testowy:

kw 1156 - łucznicy [ Ileś tam wojska zabitego ]
maj 1156 - czas wył. [ Automatyczne zatrzymanie ]
maj 1156 - porażka [ duże straty ]
maj 1156 - Zrzeczenie zamku [ brak wroga na mapie ]
maj 1156 - czas wł. [ Wrogi lord zabity ]
czerw 1158 inwazja [ automatyczne zatrzymanie ]
Porażka
Zwycięstwo

Wiecie może jak to naprawić ? Nie ukrywam, że trochę się napracowałem i nie chcę teraz rezygnować z pomysłu.

Adax - 24 Sierpień 10, 19:40

Spróbuj włączyć jeszcze raz lub pokombinuj z opcjami (może jakoś koliduje) ,rzeczami-kolorem. Jak nic się nie uda wyśli ją komuś obeznanemu z tym(może to błąd sytemu).
Hunter - 25 Sierpień 10, 04:35

Dzieje się tak, ponieważ prośba o postawienie siedziby i spichlerza to podstawowa procedury przy rozpoczęciu gry i widocznie komputer "nie widzi" wcześniejszych budynków :(
Bordinio - 25 Sierpień 10, 06:59

Robiłem już jedną mapę dot. zrzeczenia zamku, ale tam wszystko śmiga. Może problem tkwi właśnie z tym wyłączaniem czasu ;/
ponceriusz - 25 Sierpień 10, 08:06

Spróbuj zamienić siedzibę i spichlerz na inny kolor wroga. Nie wiem do końca, ale mi chyba nie zawsze działa zrzeczenie się zamku wieprza.
Bordinio - 25 Sierpień 10, 08:31

Tylko, że wtedy miasto nie będzie miało mieszkańców. Musiałbym zmieniać kolor całego miasta. Obecnie jest to kolor niebieski.

/edit: Chyba powinienem opierać się na edycji swoich map niż ściągać ze shknights zrzeczenie się zamku.