|
StrongholdNet - forum graczy Stronghold Największe polskie forum o grach z serii Stronghold. |
|
Stronghold 2 - Jak "zrobić" lorda w edytorze?
SanSadine - 23 Sierpień 10, 15:42 Temat postu: Jak "zrobić" lorda w edytorze? Witam! Dopiero co wczoraj kupilem strongholda2 i od razu wziolem sie za editora... mam taki maly problem, jak zrobic lorda? bo bez nie go niestety nie mozna grac na edytowanych mapkach Proszę o szybka odpowiedz
przemusio - 23 Sierpień 10, 15:43
Jest w jednostkach.
P.S. Polskie znaki !!!
SanSadine - 23 Sierpień 10, 15:46
Polskie znaki mi nie dzialaja Przemusia to ze jest w jednostkach to ja wiem ale probowalem wszystkich i nic odrazu kleska a ciekawe tez jest to ze na poczatku gry jest odglos miecza i kleska
przemusio - 23 Sierpień 10, 15:47
Ustawiłeś jakieś cele misji ???
SanSadine - 23 Sierpień 10, 15:50
cel? a jak to sie ustawia ?
przemusio - 23 Sierpień 10, 15:51
Musisz pogrzebać. Dokładnie Ci nie napiszę bo już nie mam dwójki.
SanSadine - 23 Sierpień 10, 15:54
Aha dzieki a wiesz moze gdzie pogrzebać ?
adriannn - 24 Sierpień 10, 06:09
Nie znam się dobrze na edytorze do dwójki, ale cele ustawia się gdy włączasz edytor masz dwa okienka - po lewej minimapa, po prawej misje. Cele są tylko w misjach wojennych i pokojowych, w wolnej budowie i królotwórcy nie ma. No i chcesz jakąś misję wojenną to bierzesz wojenna (na górze wybierasz) i klikasz w prawym okienku na Misja 1 i otwiera się nowe. Piszę że jest przegrana jeśli lord umiera. Wybieramy strzałkę i potem nowa misja. Wybieramy edytuj daną misję i usuwamy zdarzenie lord umiera. Nowe zdarzenie i tu się ustawia cele. Na górze - co je uruchamia, np. Zawsze, Zdobyte wrogie złoto itp. Na dole co się dzieje, np. Inwazja, Wygrana itp.
Tylko tyle mogę ci pomóc bo mam ten sam problem że piszę Przegrana Poczekaj, na tym forum są chyba dwie osoby które znają się na tym edytorze
ponceriusz - 25 Sierpień 10, 17:09
Żebyś miał lorda musisz w ustalaniu granic w edytorze kliknąć na zamek i tą flagę umieścić na siedzibie. Lord się pojawi po włączeniu gry.
|
|