|
StrongholdNet - forum graczy Stronghold Największe polskie forum o grach z serii Stronghold. |
|
Edytor map - Edytor map w SHL
clon - 19 Sierpień 10, 17:29 Temat postu: Edytor map w SHL Dziś postanowiłem stworzyć swoją pierwszą mapkę "misyjną" w SHL.
Mam pewien problem... Zbudowałem zamek, postawiłem różne budynki, wojsko i chcę by tym zamkiem kierował komputer, a ja muszę podbić ten zamek bez swojego na mapie (czyli mam swoje ograniczone wojsko i muszę nim atakować). Komputer co prawda kieruje wioską, ale od razu gdy odpalam misję wyświetla mi się "Porażka", a nie zdążyłem nawet nic zrobić. Tak jakby lord mi umarł, ale przecież postawiłem lorda i jego ofensywę blisko zamku. Czy da się w ogóle zrobić tak, jak napisałem? W tym całym wyznaczaniu stron zaznaczyłem zgodnie z kolorami wojsk kolory wroga i mnie jako Król Artur. Nie mam pojęcia o co chodzi...
Po drugie.. prosiłbym o linka do jakiegoś szczegółowego poradnika dot. edytora map w SHL. Może być po angielsku... Nie umiałem znaleźć takowego.
Hunter - 20 Sierpień 10, 08:33
http://www.speedyshare.co...by_wojownik.rar
Edytor w SHL jest bardziej skomplikowany od tych w Deluxie i Krzyżowcu, więc się nie będę rozpisywał. Kiedyś z nudów zrobiłem mini kampę do SHL, do której link jest powyżej. Jest tam jedna misja gdzie atakujemy zamek, wejdź tam w opcje i porównaj to ze swoją mapą, zobaczysz, co pominąłeś.
pozdro, wojownik
clon - 20 Sierpień 10, 15:58
Okej, już mam... Pomogło ustawienie "człowieka" na liście jako pierwszego, nie wiem na czym to polega, ważne że działa
|
|