|
StrongholdNet - forum graczy Stronghold Największe polskie forum o grach z serii Stronghold. |
![](images/print.gif) |
Stronghold Kingdoms - Zony wokół siedziby
przemusio - 10 Sierpień 10, 18:58 Temat postu: Zony wokół siedziby A więc po nowym zakupie premium (miałem przerwę, bo wszystko na karty wydałem ),
zacząłem się bawić przenoszeniem budynków. Zauważyłem, że np. kwiaty lepiej ,,rosną'' za siedzibą (od strony żelaza). Tymczasem błaznowie lepiej na lewo i w górę od siedziby. Zresztą ... mam screena :
[tkalnia jest tak daleko, bo zostawiłem miejsce na chatki i kwiaty]
Jak temat jest bez sensu no to sory
Threeth - 10 Sierpień 10, 19:13
Zony? Haha(za dużo Stalkera )
Da się zauważyć, że w niektórych miejscach przy siedzibie jest mniej, albo więcej honoru, ale ogrodów to nie dotyczy, tak samo tych wieżyczek.
przemusio - 11 Sierpień 10, 09:01
Threeth napisał/a: | ale ogrodów to nie dotyczy, tak samo tych wieżyczek. |
Tam gdzie ustawiłem kwiaty jest po prostu na nie i domki więcej miejsca dającego max. produktywności.
Lutel - 11 Sierpień 10, 11:12
Nie kumam za bardzo tematu, ale chyba chodzi o to, że domki/budynki dające większy przelicznik honoru lepiej stawiać przy siedzibie. Maksymalnie można mieć w 1 domku miejsce na 12 ludzi, co do dekoracji - duże ogrody dają +2 najwięcej, te "wieżyczki" +4, kamienne posągi +6, małe ogrody +6, złote posągi - jeszcze nie wiem.
Tak samo z budynkami do bankietów - im bliżej siedziby, tym więcej jest produkowane.
EDIT: nie ma znaczenia, po której stronie jest to budowane.
przemusio - 11 Sierpień 10, 11:46
Ale tu chodzi, po której stronie siedziby.
|
|