|
StrongholdNet - forum graczy Stronghold Największe polskie forum o grach z serii Stronghold. |
|
Edytor map - [problem z misją] Tworzenie własnych misji
Dawcio - 8 Sierpień 10, 13:18 Temat postu: [problem z misją] Tworzenie własnych misji Chciałem się zapytać jak dodać do misji przeciwnika który się sam rozwija np.Wilka
Z góry dziękuję .
przemusio - 8 Sierpień 10, 13:37
Odsyłam do działu Edytor Map, ale :
Nowa misja > Krzyżowiec > robimy krajobraz, lokujemy np. Wilka > wchodzimy do menu (,,scenariusz,, , ,,do mapy,, itp.) > alt + '','' (przecinek) i zmieniamy na tryb ,,dla jednego gracza''
Powodzenia w tworzeniu map !
Dawcio - 9 Sierpień 10, 05:59
Ale mi chodzi o misje a nie o krzyżowiec o scenariusz losowy
przemusio - 9 Sierpień 10, 07:38
Napisałem Ci o tym :-\
przemusio napisał/a: | alt + '','' (przecinek) i zmieniamy na tryb ,,dla jednego gracza'' |
Zrobiłeś to ?
Używaj interpunkcji
P.S. Dzięki Bordinio
Kokoju - 13 Sierpień 10, 14:43
Hmm... Trochę źle to napisałeś. Zapomniałeś o wklejeniu zapisu do map, bez tego powróci się do punktu wyjścia.
Trzeba, jak napisał przemusio, zrobić mapę z jakąś siedzibą. Później naciskasz alt z przecinkiem, zmieniasz jej tryb z Inwazji na Krzyżowiec. Zapisujesz, włączasz mapę i dajesz jako jednego z przeciwników np. Wilka. Zapisujesz mapę i wychodzisz z twierdzy.
Potem szukasz folderu Saves. Bierzesz zapis z gry, i wklejasz go do folderu Maps. Zmieniasz trzy ostatnie litery z "sav" na "map". Potem wczytujesz mapę w edytorze map, zmieniasz altem z przecinkiem jej tryb z Krzyżowca na Inwazję, i proszę.
Zresztą, wyszukiwarka nie gryzie. Ludzie tysiąc razy już zadawali to pytanie na forum, zresztą też w moim temacie "Podstawy robienia map" też to jest opisane, a jest to na pierwszej stronie, więc wystarczyło poszukać .
Dawcio - 15 Sierpień 10, 08:17
Tylko nie wiem kiedy ten przecinek z altem nacisnąć .
Nowa Mapa>Nowa mapa scenariusza losowego>400x400>do mapy>daje zamek czerwony i np.czarny> naciskam alt + , i nic sie nie dzieje
Kokoju - 15 Sierpień 10, 09:57
Jak jest menu tworzenia mapy, gdzie są takie opcje jak Zapisz Mapę, Edytuj Scenariusz (W Inwazji) itp
|
|