|
StrongholdNet - forum graczy Stronghold Największe polskie forum o grach z serii Stronghold. |
|
Edytor map - [Kampania] Po trupach do celu
Pipowski - 17 Lipiec 10, 19:20 Temat postu: [Kampania] Po trupach do celu Tak na początek to cześć, już od dłuższego czasu nie było mnie na stronie, lecz powracam
No to teraz co do kampanii to składać się będzie z max 25 misji (trudno powiedzieć może zrobię więcej to zależy od mojej wyobraźni i ochoty) i będę używał jak największej ilości trików edytorskich, aby mapy wyglądały jak najciekawiej i najlepiej.
Fabuła:
Zawsze miałeś pod górkę jako dzieciak i jako dorosły, zawsze miałeś pecha kiedy tylko coś się stało było na ciebie, jednak po wielu latach ciężkiego dzieciństwa, pełnego kar i braku jakiegokolwiek szczęścia, dorosłeś.Kiedy twój ojciec umarł i na twoje nieszczęście zostawił ci w spadku zamek oraz tytuł szlachecki, natychmiast zaczęły się ataki bandytów, w twoim zamku mury ze starości zaczęły się rozpadać, drzewa zjadały korniki, a króliki rozmnażały się jak nigdy dotąd. Na dodatek król który miał prawo zwerbować cię jako jednego z dowódców, skorzystał z tego przywileju. O dziwo dobrze ci szło, ale jak zwykle znalazł się jakiś żołnierz, który zawsze musiał coś zepsuć "to nie ja to on" "niechcący" "bo chciałem sięgnąć po miecz" "bo zupa była za słona" to tylko kilka wymówek jakie słyszałeś. Za każdym razem kiedy coś zrobiłeś (czyt. żołnierz zrobił) wzywano cię do króla. Nigdy nie mogłeś się odezwać, było tylko "Twój ojciec był prawdziwym wojownikiem i dowódcą" zawsze musiałeś tego wysłuchiwać. Lecz po 2-óch latach postanowiłeś zdezerterować i zemścić się na królu. Nie mogłeś nawet liczyć na żołnierzy którymi dowodziłeś, którzy ślepo słuchali się króla, więc natychmiast wyruszyłeś do swojego zamku aby go odbudować...
Wkrótce pierwsza mapa
Robisz kampanię, dobrze, ale do jasnej cholery dbaj o wygląd swojego dzieła. Budujesz strasznie długie zdania ! Gubisz w nich sens i na dodatek są strasznie zagmatwane. Postaraj się budować proste, krótkie, ale treściwe zdania. Pomagaj sobie interpunkcją bo brakuje wielu przecinków. Nie chciałem mazać po poście, żeby brzydko nie wyglądało.
- Bordinio
[ Dodano: 19 Lipiec 10, 11:55 ]
Po trupach do celu
Misja 1
"Zniszczony zamek"
Opis misji: Po przybyciu do zamku stwierdziłeś że, nie ma sensu odbudowywać zamku ponieważ, zajełoby to za dużo czasu a armia króla jest coraz bliżej zamku.Dla tego, postanawiasz zebrać najważniejsze towary i wynieść się z zamku jak najszybciej.
Cele:
Złoto:500
Bloki kamienia:90
Mięso:120
Drewno:150
Porażka:
Zabicie lorda
Porady:
1.Korzystaj z targowiska póki możesz, kiedy król wyśle listy gończe po całym kraju żaden kupiec o zdrowych zmysłach nie będzie chciał z tobą handlować
2.większość twoich żołnierzy jest ranna więc przydałoby się parę nowych wojaków.
Mapa:
http://hotfile.com/dl/561...celu_1.rar.html
Lutel - 19 Lipiec 10, 12:34
Nieźle namieszałeś w tej mapie. Nie da się jej przejść... Sprawdziłem w Edytorze Twoją mapę - ustawiłeś jako warunek przegranej pojawienie się dowolnej jednostki wroga na mapie i jednocześnie ustaliłeś, że grupy bandytów mają atakować gracza w momencie pozyskania złota. Nielogiczne. Totalnie.
Pipowski - 19 Lipiec 10, 14:28
Na prawiłem już ten błąd z linku można pobrać naprawioną mapę.
DarnokOk - 19 Lipiec 10, 20:08
Mapa ładna ale...
Piszesz w fabule że
pipowski napisał/a: | (...)nie ma sensu odbudowywać zamku(...) |
Pozwalasz nam budowac mur, wieże, bramy etc.
Pozwalasz nam budować wszystkie budynki, a ta mapa wygląda na taką początkową.
Pozwalasz nam szkolić wszystkie jednostki w koszarach i znowu napisze: a ta mapa wygląda na taką początkową.
Jeżeli tak chciałeś zrobić żeby były wszystkie obiekty etc. Jeżeli tak chciałeś to w porząsiu ale jeżeli chcesz usunąć kilka obiektów (nie budować ich) to naciśnij w menu edytora: Edytuj scenariusz>Dostępność obiektu
Mapy nie przeszedłem. Albo ją napraw albo: Jeżeli chciałeś tak zrobić to: W porząsiu
P.S. Sorki za krytykę, ale chcę ci pomóc
Lutel - 20 Lipiec 10, 06:49
Po naprawieniu błędu mapka jest strasznie prosta. Tak jak mówi DarnokOk powinieneś pousuwać z panelu budowania trochę budynków. Targowisko powinno być niedostępne albo w miarę puste. Żaden problem usunąć bramy, wieże i mury i sprzedać 200 kamienia i już masz złoto na szybki rozwój i ukończenie mapy nie zajmuje więcej niż 5 minut. Ataki bandytów nie stanowią żadnego problemu.
|
|