StrongholdNet - forum graczy Stronghold
Największe polskie forum o grach z serii Stronghold.

Edytor map - [pomysły] Nowa kampania

olowek - 13 Lipiec 10, 20:02
Temat postu: [pomysły] Nowa kampania
Jak wiecie do zakończenia kampanii ,,Rzym" została czwarta, ostatnia już mapa (kampania ta od początku nie miała być długa), którą wystawię prawdopodobnie w piątek bądź w sobotę.

Ostatnio mój umysł :) wykreował wspaniałą historię, którą koniecznie muszę ,,przelać'' do Strongholda. Nowa kampania będzie dotyczyć fantastycznego, nowo przeze mnie stworzonego świata. Fabuła będzie głównie opowiadać o zakonie, który ma na celu chronienie pewnych rzeczy, które będą odgrywać bardzo ważną rolę w tamtym świecie.

Planowane mapy to:
1. Obrona zamku Zakonu (krajobraz 0%, rozgrywka 0%, Fabuła 100%)
2. Obrona ruin (krajobraz 30%, rozgrywka 0%, fabuła 100%)
3. Atak na wrogie królestwo (krajobraz 100%, rozgrywka 80%, fabuła 100%)
4. Oblężenie zamku we wrogim królestwie (krajobraz 100%, rozgrywka 0%, fabuła 100%)
5. Obrona miasta (krajobraz 0%, rozgrywka 0%, fabuła 100%)
6. Misja związana z celem zakonu (krajobraz 0%, rozgrywka 0%, fabuła 100%)
7. Bitwa (krajobraz 0%, rozgrywka 0%, fabuła 100%)

Oczywiście możliwe są zmiany co do kolejności map, nie wykluczone jest także to, iż dodam więcej misji.

Kampania powinna pojawić się pod koniec wakacji, wystawię ją dopiero wtedy, kiedy skończę wszystkie mapy.

Prawdopodobnie po tej kampanii odpocznę nieco od Strongholda (szczególnie od tworzenia map) i zajmę się innymi, bardziej ważniejszymi rzeczami...

Screen z mapy trzeciej - jak pisałem akcja dzieje się w mroźnej, ciągle zaśnieżonej krainie.
Celem misji będzie zdobycie zamku (zabicie króla), który znajduje się nieopodal wybrzeża oraz pokonanie wszystkich wrogów.

Lord Radek I - 14 Lipiec 10, 08:19

Znając Twoje zdolności kampania będzie wspaniała :)
Czekam z niecierpliwością.

Hunter - 15 Lipiec 10, 09:26

Pomysł ciekawy, screen prezentuje się ładnie. Fabuła szczerzmowiąc jest całkiem niezła, ale treba to trochę sprecyzować. Czekam więc na mapki.
Warlike - 15 Lipiec 10, 11:33

Pomysł bardzo fajny, jednak patrząc na screen dostaję oczopląsu ;) . Te kamyczki pomieszane ze śniego-pianą trochę dziwnie wyglądają.
olowek - 16 Lipiec 10, 14:22

wojownik123, fabuła na pewno będzie długa i pełna szczegółów.
DarnokOk - 16 Lipiec 10, 16:46

Super wygląda. Nic tylko czekać aż powstanie ;) . Trochę dziwnie wygląda jedna rzecz; mianowicie chodzi o to ze na screenie ze statkami na blance(maszt) pali się ogień :D Ale to tylko taki mały błedzik.

P.S. Powiesz jak zrobić śnieg???

olowek - 16 Lipiec 10, 17:11

http://strongholdnet.gry-...?t=1410&start=0 w tym temacie jest napisane :) jak zrobić śnieg
Alexander I - 16 Lipiec 10, 20:25

Olowek: jest napisane

Screen prezentuje się świetnie już nie mogę się doczekać

przemusio - 17 Lipiec 10, 18:31

Zapowiada się hit :D
Czekam ...

DarnokOk - 18 Lipiec 10, 14:54

olowek napisał/a:
http://strongholdnet.gry-...?t=1410&start=0 w tym temacie jest napisane :) jak zrobić śnieg

Dzięki. Ale czy "śnieg" ma się poruszać?

przemusio - 18 Lipiec 10, 15:26

Raczej nie ...
Threeth - 18 Lipiec 10, 15:27

Nie, przeczytaj dokładniej i spróbuj na pomocniczej mapce(link w poradniku), bo coś robisz źle i nawet podejrzewam co.
DarnokOk - 21 Lipiec 10, 09:17

Ok spróbowałem na tej mapce i wszystko jest ok ;) robiłem różnej wielkości kamienie a trzeba robić te najmniejsze ;) dzięki
Nidor - 21 Lipiec 10, 12:06

Mapa bardzo dobrze prezentuje się na screanie.Mam nadzieję,że zrobisz tą kampanię kiedyś.
olowek - 25 Lipiec 10, 11:23

Kampania na pewno będzie skończona.

Proszę jeszcze wszystkich o to, aby nie kopiowali pomysłu na mapy i na kampanię. Po prostu nie chcę, by za niedługo pojawiły się 3 kampanie o takiej samej fabule i mapach.

Napisałem już fabułę do CAŁEJ kampanii. Mapy trzecia i czwarta są już gotowe (sam krajobraz). Wszystko idzie po dobrej drodze, mam nadzieję, że do końca wakacji się wyrobię :)