StrongholdNet - forum graczy Stronghold
Największe polskie forum o grach z serii Stronghold.

Edytor map - [mapa] Odsiecz Tentaklu

Odys - 4 Lipiec 10, 17:35
Temat postu: [mapa] Odsiecz Tentaklu
Po pierwsze witam wszystkich, jako że jestem nowy na forum. Widzę że Odyn nadal trwa na posterunku, może jeszcze pamięta mnie z pierwszego forum kiedy miałem nick Davlord :-)

Nie będę owijał w bawełne, wracam do Strongholda po długiej przerwie, nigdy nie byłem jakimś wybitnym specem od edytora, ale postanowiłem się nim trochę pobawić.

Moja pierwsza inwazja do Strongholda
------------------------------------------------------------
Odsiecz Tentaklu
Tomasz z Tentaklu jest oddanym sługą Jego Królewskiej Mości. Od dawna jego ziemie są jednak nękane przez baronów przeciwnych sprawie zjednoczenia królestwa. Doszły nas wieści, że postanowili oni wspólnymi siłami opanować zamek Tomasza. Król nie może sobie pozwolić na pozostawienie swego wiernego wasala na pastwe nieprzyjaciół. Musisz najszybciej jak to możliwe udać się do Tentaklu na czele doborowego oddziału wojsk królewskich i wspomóc lorda w obronie jego twierdzy. Pamiętaj, twoja porażka przechyli szale zwycięstwa w wojnie domowej na strone przeciwników naszego monarchy. Nie możemy na to pozwolić!

Wskazówki
- jak najszybciej skoncentruj swoje rozproszone oddziały w zamku
- od początku masz do dyspozycji kilku konnych rycerzy, wykorzystaj ich do niszczenia wrogiego sprzętu oblężniczego i pamiętaj, że nie będziesz mógł szkolić kolejnych
- wykorzystaj mangonele do zadania strat nacierającym oddziałom wrogiej piechoty

http://www.speedyshare.co...klu_by_Odys.rar

Enjoy!

Hunter - 7 Lipiec 10, 18:05

Misja ciekawa, pozim trudności rozkręca się później. Żeby troche urozmaicić krajobraz mógłbyś używać głazy w połączeniu z kamykami gdzieniegdzie + te skały tam gdzie mamy znak, ale i tak jest ładnie. Za pierwszym razem nie przeszedłem. 7.5/10