|
StrongholdNet - forum graczy Stronghold Największe polskie forum o grach z serii Stronghold. |
|
Stronghold Crusader, Warchest i Extreme - Zmiana wojsk startowych
Arti2 - 28 Marzec 10, 14:18 Temat postu: Zmiana wojsk startowych Witam. Mam pytanie, otóż słyszałem, że jest możliwość zmiany wojsk startowych. W wszystkich przypadkach są to ŁUCZNICY i DZIDZIARZE lub ŁUCZNICY i PODPALACZE. Jeżeli jest taka możliwość to podajcie proszę jak to zrobić. I jeszcze jedno. Też usłyszałem, że jest jakiś patch albo dodatek, że rycerze konni zsiadają z koni i mogą chodzić piechotą. Jeżeli to tez da się zrobić to powiedzcie jak. Pozdrawiam Dżamper.
intel005 - 28 Marzec 10, 15:07
Nie ma możliwości zmiany wojsk startowych. Nie ma żadnego patcha na zsiadanie rycerzy z koni. Tą funkcję zastosowano w Stronghold 2 i Stronghold Legends.
PS: Nie ma czegoś takiego jak "dzidziarze" . Chyba włócznicy.
ponceriusz - 29 Marzec 10, 11:44
Wojska startowe można jedynie zmieniać na arabskie, albo z trybu KRUCJATA. W trybie KRUCJATA mamy kilka rycerzy na koniach, pieszych rycerzy i mnóstwo łuczników. Przeciwnicy komputerowi mają inne, ale my nie możemy. Pozostaje nam po 2 komplety na lordów (arabskiego, albo europejskiego).
Kokoju - 29 Marzec 10, 17:17
Konkretniej jest tak:
-Lord Arabski ma Arabskich Łuczników i Niewolników (Zawsze po równo), zaś w trybie krucjaty ma znacznie więcej Arabskich Łuczników, a także Arabskich Zbrojnych.
-Lord Europejski ma Łuczników i Włóczników (Włóczników jest zawsze więcej), zaś w trybie krucjaty ma więcej Łuczników, Zbrojnych oraz Rycerzy.
Jeśli chodzi o jednostki u innych lordów, jest to mniej więcej tak (Podaje rodzaje w zwykłym trybie, a nie krucjaty)
Szczur - Włócznicy
Wąż - nie wiem
Wieprz - Pałkarze
Wilk - nie wiem
Saladyn - Asasyni i A. Zbrojni
Sułtan - Miotacze Bomb Ogniowych
Kalif - Miotacze Bomb Ogniowych
Ryszard - Łucznicy i Zbrojni
Marszałek - Łucznicy i Rycerze
Filip - Łucznicy i Rycerze
Fryderyk - Łucznicy i Rycerze
Opat - Łucznicy i Mnisi