|
StrongholdNet - forum graczy Stronghold Największe polskie forum o grach z serii Stronghold. |
|
Stronghold Multiplayer - Oczekiwanie na hosta
malutki6666 - 6 Marzec 10, 20:03 Temat postu: Oczekiwanie na hosta Witam mam problem z gra wieloosobową mam neostrade tp a na GameSpy Arcade jak już dojdę do kogoś do gry i włączy się gra Pisze oczekiwanie na hosta i nic więcej Co to może być ???
captaincoguar - 15 Marzec 10, 21:00
Jeżeli masz liveboxa to ustaw porty i dmz.
Kiedyś na forum była o tym wzmianka, ale wywaliłem temat czego trochę żałuję. Tak więc - rad poszukaj na innych forach o tematyce komputerowej, ponieważ tutaj nikt ci nie pomoże ze względu na niski poziom wiedzy(w tematyce problemów technicznych) userów.
Podpowiem tylko:
- znajdź porty gry, a na forach poszukaj informacji jak użyć ów danych.
- ostatecznie możesz zadzwonić na infolinię tp - tam też mogą(ale nie muszą) ci pomóc.
Odyn - 16 Marzec 10, 20:17
captaincoguar napisał/a: | ponieważ tutaj nikt ci nie pomoże ze względu na niski poziom wiedzy(w tematyce problemów |
Skąd takie dziwne wnioski? Znasz wszystkich forumowiczów na wylot po spędzeniu 20 godzin na forum?
Stronghold wykorzystuje porty:
UDP 56638
UDP 1080 - 1085
TCP 2300 - 2350
oraz DirectPlay do hostowania:
TCP 47624
UDP 47624
Jeśli captaincoguar uważa, że należy ustawić przekierowanie portów na modemie, to możesz odwiedzić stronę http://portforward.com/en...routerindex.htm Odnajdź tam swój sprzęt, wybierz grę Stronghold Crusader (Stronghold nie jest dostępny) i ustaw forwarding korzystając z podanych przeze mnie portów.
|
|