|
StrongholdNet - forum graczy Stronghold Największe polskie forum o grach z serii Stronghold. |
|
Stronghold Crusader, Warchest i Extreme - Dziwne dzwieki
ImpPoland - 4 Marzec 10, 18:28 Temat postu: Dziwne dzwieki Znalazłem dziwne dzwieki skryby w folderze Stronghold Crusader. Dokładnie już nie pamiętam w jakim pliku one były, ale pamiętam że mówi "wesołych świąt sir", "jest już późno, nie jesteś zmęczony?" i takie inne troche śmieszne, wie ktoś po co one były zrobione?
Pozdrawiam.
Fryzjer - 4 Marzec 10, 19:56
Z tego, co się orientuję, to text "jest już późno, nie jesteś zmęczony?" pojawiał się w SH1, może inne także? W SH:C znajduje się sporo plików z pierwszej części, które nie zostały wykorzystane . Może twórcy się na ostatnią chwilę wycofali z jakiegoś pomysłu albo po prostu nie wywalili zbędnych rzeczy (z roztargnienia lub po to, żebyśmy się zastanawiali, po co ).
Odyn - 4 Marzec 10, 21:00
Wiele z tych ukrytych dźwięków po prostu czeka na odpowiednią okazję "Wesołych Świąt Sir" dosyć ciężko usłyszeć w grze, bo mało kto w święta siedzi przed komputerem i buduje zamki. Z innymi tekstami jest podobnie. Autorzy gry je stworzyli, jednak szansa na usłyszenie wielu z nich jest niewielka.
Fryzjer - 6 Marzec 10, 19:09
A pochwaliłby się ktoś, że słyszał owe tajemnicze teksty w grze (tylko szczerze)?
Ja (chyba, bo już byłem ledwo żywy) słyszałem coś w stylu, że mam iść spać, bo jest późno (nie pamiętam dokładnie). A poza tym to nie miałem przyjemności poznać innych ukrytych dźwięków .
Krzysztof III - 7 Marzec 10, 06:53
Ja się spotkałem z co skryba mówi(Wesołych Świąt SIR)
Alexander I - 7 Marzec 10, 08:23
Ja usłyszałem już:
"Grasz już od dłuższego czasu sir, nie jesteś zmęczony????
"Może byś coś przekąsił???"
to chyba jakoś tak szło
davis140 - 7 Marzec 10, 08:49
Jeżeli ciekawi jeszcze kogoś kwestia ukrytych dialogów to TUTAJ możecie znaleźć coś ciekawego.
ImpPoland - 7 Marzec 10, 18:45
Alexander I napisał/a: |
"Może byś coś przekąsił???" |
Właśnie ten dzwiek też znalazłem w pilkach
Azebu - 31 Maj 10, 07:20
Ja nie grałem jakieś pół roku, i taki tekst: Witaj Sir, twoja warownia nareszcie się ciebię doczekała.
Lord Smerf - 31 Maj 10, 15:29
Dokładnie to "Witaj, sir, twoja warownia wreszcie doczekała się właściciela". Tekst ten jest odgrywany przy każdym włączeniu gry, więc raczej nie należy do dźwięków nietypowych.
thompson - 31 Maj 10, 16:16
W SH2 jeśli mam jakiś popularny nick, jak na przykład "Lord Tom" to niektóre z takich nazw komputer rozpoznaje i wita mnie tym imieniem.
@Smerf - mi też się odtworzył taki dźwięk, gdy długo nie grałem, to nie jest ten, który odtwarza się po każdym włączeniu gry.
DarnokOk - 27 Czerwiec 10, 09:52
thompson napisał/a: | W SH2 jeśli mam jakiś popularny nick, jak na przykład "Lord Tom" to niektóre z takich nazw komputer rozpoznaje i wita mnie tym imieniem.(...) |
W SH1 też są te nicki na przykład lord Nick
Kokoju - 27 Czerwiec 10, 22:30
W SH1 i SH2 jest nagrane mnóstwo powitań osób mających w nicku popularne imię angielskie, np. Kevin, Nick, Elizabeth itp. Z tego co pamiętam też gra rejestruje trzy nicki twórców gry, jeden z nich to z tego co pamiętam Megadeath, pozostałych zapomniałem. Też tydzień przed świętami skryba mówi ile zostało dni na świąteczne zakupy, a na same święta skryba mówi "Szczęśliwego Bożego Narodzenia panie". Z innych zapamiętanych przeze mnie dźwięków to standardowo kilka mówiących że jest dość późno.
DarnokOk - 19 Lipiec 10, 15:41
Tak samo jest w innych grach że na różne okazje dają twórcy różne rzeczy np:
W Black and White (polecam, super RTS) jak ma się chowańca, taki zwierzak-potwór to w Prima Aprilis zamiast śladów stóp na ziemi zostawia uśmiechnięte buźki Twórcy często robią takie niespodzianki.
olko121 - 10 Styczeń 11, 21:06
Fryzjer napisał/a: | A pochwaliłby się ktoś, że słyszał owe tajemnicze teksty w grze (tylko szczerze)?
Ja (chyba, bo już byłem ledwo żywy) słyszałem coś w stylu, że mam iść spać, bo jest późno (nie pamiętam dokładnie). A poza tym to nie miałem przyjemności poznać innych ukrytych dźwięków . |
No cóż ja słyszałem kilka. na przykład : Wesołych Walentynek Sir! , Może kubek kawy?(chyba tak było) , Witaj Sir Richard!
|
|