StrongholdNet - forum graczy Stronghold
Największe polskie forum o grach z serii Stronghold.

Edytor map - [mapa] Poszukuję mapy...

Mauricius - 13 Luty 10, 12:27
Temat postu: [mapa] Poszukuję mapy...
Witam! Czy ktokolwiek zna JAKIEKOLWIEK mapy zahaczające o tematykę Cesarstwa Rzymskiego? Zawsze uważałem, że przedstawiono je nieoptymalnie (mało powiedziane) w Twierdzy Krzyżowiec (właściwie wzmianka dwóch postaci w przerywniku kampanijnym) i chciałbym rozegrać jakąś misję związaną z Cesarstwem Wschodnim (lub Bizantyjskim, dla fanów słownictwa Niemieckich uzurpatorów). Potyczka, budowa zamku, inwazja... Dowolna. Może być nawet beznadziejna, czy po angielsku.
Mam nadzieję, że taki temat się nada...

olowek - 13 Luty 10, 12:38

Poszukaj na Heaven, na pewno jest jakaś mapa związana z Cesarstwem Rzymskim.
Mauricius - 16 Luty 10, 16:00

Tak znam stronę Stronghold Heaven, często z niej korzystałem. Swego czasu czegoś nawet szukałem, znalazłem bodaj jedną mapę pod zwykła Twierdzę.
No nic, trudno, sądziłem że znanych map chociażby o renowacji Komnenów, które ktoś tutejszy mógłby polecić, będzie jak na pęczki :-) .
Jednakowoż dziękuję za odezwę olowku!

olowek - 16 Luty 10, 16:07

Jeśli chcesz mogę zrobić mapę związaną z Cesarstwem Rzymskim lub Bizantyjskim, tylko powiedz jaka by cię interesowała. Mogę zaproponować np. Oblężenie Alezji lub bitwa pod Kannami
ponceriusz - 16 Luty 10, 18:33

Ja też mógłbym jakąś mapę związaną z cesarstwem zrobić, tylko napisz mi na pw co to ma być za mapa, bo chyba więcej wiesz o historii niż ja.