|
StrongholdNet - forum graczy Stronghold Największe polskie forum o grach z serii Stronghold. |
|
Edytor map - Szukam moda
Ciutek - 13 Luty 10, 00:06 Temat postu: Szukam moda Szukam jakiegos fajnego moda ktory by podmienial wojsko standardowe na jakeis inne np. Krzyzowcy na koniach na Husarzy Polskich (tylko przyklad)
Hunter - 13 Luty 10, 08:44
Nie wiem, czy taki istnieje, lecz user wert pracuje nad modem, który dodaje jednostki wikingów. Jeśli wyjdzie, radziłbym ci się nim zainteresować.
Lord Smerf - 13 Luty 10, 08:54
wojownik123 napisał/a: | Nie wiem, czy taki istnieje |
Nie, nie istnieje. Potwierdzam jednak, że projekt dotyczący moda trwa, więcej informacji na stronie, forum i http://winter-age.za.pl/index.html .
Mauricius - 13 Luty 10, 09:02 Temat postu: Na pewno?
Lord Smerf napisał/a: | Nie, nie istnieje. |
Czyżby na pewno? O ile mnie pamięć nie myli, na Stronghold Heavens była mapa oparta o motywy 300, która osiodłała Lorda. Widziałem tam też modyfikację jego spritów, na, na przykład Pijaka. Podejrzewam także, że znalazłaby się modyfikacja, zmieniająca Lorda, Zbrojnego i Rycerza, na tego z Twierdzy, bo swego czasu było to modne (a widziałem takie mody dla Wilków i Niedźwiedzi). Pewien Hiszpanin (?) pokazywał też swego czasu na youtube swoje wyczyny, dobrze pamiętam jego zastąpienie bodaj Balisty na Czołg, ale nie jestem pewien, jak z dostępnością do ściągnięcia jego modów.
Fryzjer - 13 Luty 10, 09:37
Pewnie były to tylko filmiki, bo do tej pory żaden fanowski mod nie został opublikowany. Tym bardziej wert powinien się sprężyć - jak dobrze pójdzie, to będzie tym pierwszym ;].
Mauricus: aha, możliwe, że się pomyliłem . Sorry.
Mauricius - 13 Luty 10, 10:10 Temat postu: Hmm... Filmiki? Stronghold Heavens zajmuje się głównie umieszczaniem plików. Filmiki były tylko tego Hiszpana, jednak miał on także swoją stronę.
Oj mylisz się, modyfikacje wcześniej wychodziły. Z tym, że na ogół były to zmiany grafiki na Strongholdową (wielki mi wyczyn), czy zmiany nazw, loga, title screenu, ale także pewne hakerskie forum może pochwalić się stworzeniem własnego Traila, przed wydaniem Twierdzy Krzyżowiec Extreme.
W Polsce się o tym nie pisze i to nic dziwnego, nawet w temacie takiego modowania Age of Empires Polska jest na szarym końcu. Nieskromnie mogę się jednak pochwalić, że również coś małego szykuję .
|
|