StrongholdNet - forum graczy Stronghold
Największe polskie forum o grach z serii Stronghold.

Edytor map - [kampania] Europejskie Boje

TdX - 7 Luty 10, 07:33
Temat postu: [kampania] Europejskie Boje
Jesteś jednym z europejskich lordów . Twoi zwiadowcy donoszą , że na twoich ziemiach została wybudowana arabska strażnica , rusz do zrujnowanego Zamku w pobliżu strażnicy , odbuduj go po czym zniszcz strażnice . Uważaj i miej się na baczności ponieważ strażnica wezwała posiłki , które mogą uprzykrzyć Ci życe.

Nazwa mapy : Arabska Strażnica
Poziom trudności : łatwy
Link : http://www.speedyshare.co...kaStra_nica.map

Jeżeli się spodoba to obmyśle fabułe i stworze kampanię , którą dokończe. Proszę o wypowiedż co muszę zmienić i co wam się nie podoba , abym robił lepsze mapy na przyszłość .

olowek - 8 Luty 10, 15:31

Popracuj nad krajobrazem, strażnica mogłaby być np. okrągła lub kwadratowa i nie położona przy końcu mapy. Jestem ciekawy twoich następnych prac. ;D
Hunter - 8 Luty 10, 18:38

Mapa średnia, ale nieźle jak na początek. Czemu możemy budować wszystko na 1 misji ? Krajobraz taki sobie. 6/10
TdX - 8 Luty 10, 18:48

To moja pierwsza mapka, w następnych misjach nie będzie wszystkiego na początku. Co mam źle w krajobrazie ? ( przyda się na przyszłość )
olowek - 8 Luty 10, 18:57

Rzeka ma za bardzo ostre zakręty, które są blisko siebie. Góra z żelazem nie wygląda naturalnie, a poza tym wszytsko ok ;D
TdX - 9 Luty 10, 16:52

Dzięki :) Aktualnie tworzę kampanię , wstawię gdy cała będzie skończona.
Kokoju - 9 Luty 10, 19:08

Jeszcze taka rzecz, iż często między np. warstwami oazy lub między trawą a rzeką są pasma piasku, co też źle trochę wpływa.
TdX - 10 Luty 10, 12:25

Co do pasmów piasku - wokół rzeki to nie zauważyłem ( thx Kokoju ) , a przy jeziorze w oazie zauważyłem , ale niestety były tam skałki i nie potrafiłem nanieść na piasek trawy :(