StrongholdNet - forum graczy Stronghold
Największe polskie forum o grach z serii Stronghold.

Edytor map - Kampania : "Od zera do Bohatera"

Szeryf99 - 5 Luty 10, 18:36
Temat postu: Kampania : "Od zera do Bohatera"
Witam chciałbym przedstawić kampanię "Od zera do Bohatera" a oto i ona.

Szczur de Puce.
Historia szczura rozpoczęła się jak historia każdego szlachcica.Na początku uczył się poznawał taktykę wojenną następnie zajął się ekonomią. Kiedy jego ojciec umarł stał się dziedzicem spadku i zagarnął wszystkie jego byłe ziemie.Szczur jest tak zachłanny na hrabstwa ,że zapomniał o ekonomii.

Misja 1.

Fabuła (zmyślona oczywiście) : Ty urodziłeś się jako wieśniak imieniem Alfred. Masz 16 lat.
Pewnego razu kiedy do wioski przyjechali ludzie Szczura, wszystko splądrowali.Ty i paru mieszkańców uratowałeś się. Niedaleko znalazłeś osadę Szczura w trakcie budowy. Twoja historia zacznie się teraz, zabij inżyniera i obejmij dowództwo nad twoimi rówieśnikami.

http://www.speedyshare.co...do_Bohatera.map

Hunter - 6 Luty 10, 07:09

Fabuła nawet, tylko w 1 misji bardziej by pasowało , że Szczur buduje tam jakiś garnizon.

A mapkę zaraz pobiorę.

Szeryf99 - 6 Luty 10, 15:53

Misja 2.

Po doskonalej obronie zgrabionej ziemi, Twój myśliwy powiedział ,że niedaleko oddziały Szczura zmierzały do zamku Arlekina.Jeśli to prawda, zyskamy cennego sojusznika wysyłając mu wojska.

Hunter - 6 Luty 10, 16:02

1. Proszę pana, wszystko gra i świeci, tylko, że nie ma drogowzkazu... no i kilka chłopów siedzi w zamknięciu... jak oni się tam dostali ? Co do krajobrazu się przy nim nie napracowałeś, ale spoko :-)

6/10

Szeryf99 - 6 Luty 10, 16:19

Proszę pana proszę ściągnąć ulepszoną wersję podmieniłem link.

Wieprz wódz bandytów. Wieprz jest tłusty głupi i jedzie mu z gęby. Jednak jego siła i taktyka jest świetna,a armia to zwiastun twej klęski.
Misja 3.

Sir Arlekin zgodził się zostać twoim sprzymierzeńcem i tym samym wysłał Ci jego elitarny oddział wojów. Po tej przygodzie zmierzasz na bagna gdzie ponownie zmierzysz się ze Szczurem. Tym razem De puce zwerbował bandytów Wieprza więc będzie trudno.

kolesgit - 6 Luty 10, 19:30

Mi tutaj trochę nie pasuje fabuła. Alfred - szesnastoletni wieśniak, któremu cudem udało się umknąć śmierci już przejmuje dowództwo nad swoimi ludźmi będąc w tak młodym wieku nie mając pojęcia o dowodzeniu oraz to, że wysyłając wojska Arlekinowi zgodził się on zostać twoim sojusznikiem. Pytanie, skąd Alfred wziął te wojska i czemu Arlekin miałby się zgodzić brać za sojusznika jakiegoś młodzieńca.

Co do map mam wrażenie, że trzecią mapkę pobrałeś, a nie sam zrobiłeś. Przyglądałem się twoim mapom i wypadały one przeciętnie, a ta do misji 3 wyraźnie odskakuje od tych innych. Cóż, to tylko moja sugestia.

Lepiej by było gdybyś poświęcił więcej czasu na jedną mapkę niż zrobić kilka na szybko.

Z drugiej strony cieszy mnie, że jeszcze ktoś robi jakieś mapki czy misje w Stronghold I. Widać, że masz ambicję :) Powodzenia!

P.S Cytat: " Wieprz jest tłusty głupi i jedzie mu z gęby" <-- Normalnie rozwalił mnie ten tekst :D

6/10

Threeth - 6 Luty 10, 20:10

kolesgit napisał/a:
Co do map mam wrażenie, że trzecią mapkę pobrałeś, a nie sam zrobiłeś. Przyglądałem się twoim mapom i wypadały one przeciętnie, a ta do misji 3 wyraźnie odskakuje od tych innych. Cóż, to tylko moja sugestia.

Nie sądzę żeby ją gdzieś pobrał, może i jest inna ale jest tak samo beznadziejna jak reszta.

Ogólnie 3 misja jest na 1/10

Zacznij robić mapy na jakoś a nie na ilość(od 19 wczoraj zrobiłeś 3 mapy!).

Kokoju - 6 Luty 10, 20:36

Szeryf99 napisał/a:
Wieprz jest tłusty głupi i jedzie mu z gęby

W takich rzeczach nie używa się kolokwializmów :E

Z map to też nie za bardzo, aczkolwiek już lepiej niż poprzednio. Radziłbym głównie poprawić dwie rzeczy:
-Zamiast 40 pagórków zrobić z 4 lekkie wzgórza.
-Robić mniejsze odstępy między niektórymi drzewami.

tusilos - 7 Luty 10, 07:53

Jak się wypakowuje te mapki?
Pisze mi tak: "Plik jest uszkodzony".

Hunter - 7 Luty 10, 11:51

2. Nie jest zbyt trudno, ponieważ Szczur atakuje nie całą armią, a małymi grupkami. Krajobraz ci się poprawił, użyłeś paru tricków. 6/10

Ps. Threeth, ostro krytykujesz.

olowek - 7 Luty 10, 16:03

Szeryf99 musisz więcej czasu poświęcić na krajobraz. Przy tworzeniu map potrzeba ogromnej cierpliwości. Myślę, że z czasem będziesz robił coraz lepsze mapy
Szeryf99 - 7 Luty 10, 19:56

Misja 4

Arlekin-Twój sojusznik wysłał ci list gdzie pisze:

-Drogi Alfredzie, mam nadzieję ,że nabrałeś wprawy w sztuce wojennej, aby ci pomóc zamieszczam tu plany piki. Ty zaś ulokuj swoją twierdzę na starej wyspie. Oby Wieprz cię nie znalazł. Powodzenia!

kolesgit - 8 Luty 10, 07:41

Wrzuciłeś misję 5, a gdzie 4??? Z tymi planami piki to troszkę przesadziłeś. Zgapiłeś to od głównej kampanii :D
Szeryf99 - 8 Luty 10, 14:33

kolesgit napisał/a:
Mi tutaj trochę nie pasuje fabuła. Alfred - szesnastoletni wieśniak, któremu cudem udało się umknąć śmierci już przejmuje dowództwo nad swoimi ludźmi będąc w tak młodym wieku nie mając pojęcia o dowodzeniu oraz to, że wysyłając wojska Arlekinowi zgodził się on zostać twoim sojusznikiem. Pytanie, skąd Alfred wziął te wojska i czemu Arlekin miałby się zgodzić brać za sojusznika jakiegoś młodzieńca.

Lepiej by było gdybyś poświęcił więcej czasu na jedną mapkę niż zrobić kilka na szybko.

Z drugiej strony cieszy mnie, że jeszcze ktoś robi jakieś mapki czy misje w Stronghold I. Widać, że masz ambicję :) Powodzenia!

P.S Cytat: " Wieprz jest tłusty głupi i jedzie mu z gęby" <-- Normalnie rozwalił mnie ten tekst :D

6/10

Jeśli chodzi o fabułę to wojsko miał stąd ,że wieśniacy tym ,że nie muszą płacić tak okropnych podatków przyłączyli się do Alfreda.

A to z tym sojusznikiem to pomyśl tak ktoś ratuje ci życie wysyłając wojsko do walki, a Ty byś co zrobił zignorował to?

TdX - 8 Luty 10, 15:09

Wieśniacy to nie wojsko :P