StrongholdNet - forum graczy Stronghold
Największe polskie forum o grach z serii Stronghold.

Edytor map - [pomysły] Pomysł na kampanię

olowek - 27 Styczeń 10, 17:49
Temat postu: [pomysły] Pomysł na kampanię
Mam zamiar zrobić serię, zawierać będzie około 3-4 map. Seria będzie nawiązywać do Władcy Pierścieni. Będzie można grać armią Isengardu (uruk-hai) czyli stanie się po stronie zła. Mapy jakie chcę stworzyć to m. in. Obrona Isengardu oraz Oblężenie Helmowego Jaru. Tę kampanię chcę stworzyć jak najlepiej ( zmienię kolor jednostek swoich jak i wroga, postaram się jak najlepiej odwzorować miejsca pokazane w filmie jak i opisane w książce).

Mam tylko pytanie: czy będzie zainteresowanie taką kampanią, bo nie wiem czy opłaca mi się ją tworzyć?

Kampania oczywiście do Stronghold 1.

Threeth - 27 Styczeń 10, 18:22

Znając to forum zapewne będzie małe zainteresowanie, ale zawsze możesz wrzucić na heaven.
Ja na pewno zagrałbym i ocenił.

Siwy - 27 Styczeń 10, 18:58

Na samym forum zainteresowanie na pewno nie będzie ogromne, sporo osób już tutaj nie gra w SH czy SH C (np. ja :P ). Jednak gdyby kampania była bardzo dobra, można ją dać na stronę, co na pewno zwiekszy zainteresowanie - myślę, że sporo osób odwiedzających stronę nie jest zarejestrowanych na forum. Dodatkowo dodanie jej na stronghold.heavengames.com też może dobrze wpłynąć na zainteresowanie. Poza tym IMO można taką kampanię zrobić choćby dla siebie i własnej satysfakcji ;) .
jankes1124 - 27 Styczeń 10, 21:01

Wg mnie to tak:

Po pierwsze Sh 1 i Władca pierścieni? Hmmm, a tak szeryf99 próbował taką zrobić... Okazało się, że trudno było połączyć krajobrazy z SH1 i ten z Władcy P.

Po drugie nie ma wielu podobnych jednostek np choćby samych orków... Żeby myśleć o wrzuceniu na strone musi to być zrobione dobrze, to się chyba nie uda w SH1

Jak dla mnie to nie wypali przykro mi...

P.S. To tylko moje zdanie i każdy może się mylić ;)

olowek - 28 Styczeń 10, 12:33

Według mnie problemu z krajobrazem nie będzie. kampanie wrzucę na heaven, będzie większe zainteresowanie. Co do jednostek to za orków mogliby robić pałkarze, kusznicy i np. pikinierzy, jednostki Rohanu to oczywiście rycerze na koniach i łucznicy.
kolesgit - 29 Styczeń 10, 14:46

Ja bardzo chętnie zagram, sam robie kampanię do S1. Co do krajobrazu i jednostek.. krajobraz jak najbardziej można dobrze wykonać, ale problemem jest to, że armia Isengardu nie składała się z ludzi. Nic innego tylko bierz się do roboty :D
olowek - 29 Styczeń 10, 16:53

Przedstawiam wam 1 misję ,,Brody na Isenie" (nieoficjalna). Prawdziwa kampania pojawi się na heaven. Napiszcie co mam poprawić w krajobrazie i w rozgrywce.
Mapa wg mnie trudna ;D

LINK http://www.speedyshare.co...y_na_isenie.map

ponceriusz - 30 Styczeń 10, 13:09

Baardzo fajna mapa. Rzeczywiście trudna. Krajobraz bardzo fajny, nie mam zastrzeżeń.
9,5/10 :mrgreen:

olowek - 3 Sierpień 10, 11:41

Przedwczoraj siedziałem w domu, bo na polu nie dało się wytrzymać z gorąca i w ciągu kilku godzin zrobiłem Isengard :) Może zamiast tej http://strongholdnet.gry-...opic.php?t=1603 kampanii najpierw zrobiłbym tą, gdyż do tamtej nie mam głowy :D , a tą z chęcią bym stworzył.

Ujawnię wam malutki kawałek mapy, żeby nie było że kłamie :D

Prawdopodobnie najlepszą mapą tej kampanii będzie oblężenie Helmowego Jaru. Na Heaven nie znalazłem jeszcze mapy, gdzie gracz atakuje tą twierdzę.

przemusio - 3 Sierpień 10, 11:44

No no, dobrze. Tylko dobrze by było jak byś skończył poprzednią (kiedykolwiek). LOTR się ostatnio popularny widzę robi, może i ja coś z Władcy sklecę XD

P.S. Kampani nie kończą bo mnie SH K wciąga :)

Hunter - 3 Sierpień 10, 15:58

Mówiąc poprzednią, którą masz na myśli? Jeśli chodzi o Rzym, kampania została skończona.
Threeth - 3 Sierpień 10, 17:20

http://strongholdnet.gry-...opic.php?t=1603
olowek - 3 Sierpień 10, 18:02

Mapy, które jak narazie będą w tej także niewielkiej kampanii to

-Isengard (przygotowania do wojny, będzie to misja ekonomiczna, oczywiście będą atakować niewielkie wrogie oddziały)
-Bitwa u Brodów na Isenie (po prostu Bitwa przy rzece)
- Oblężenie Helmowego Jaru ( atakujemy wspaniałą twierdzę)

Jeśli ktoś ma pomysł na jakąś mapę, niech pisze, bo trzy mapy to trochę za mało. :)

przemusio - 3 Sierpień 10, 19:20

Mógłbyś spróbować zrobić Minas Morgul :) Chyba tego nikt jeszcze nie próbował. (Jak walnąłem gafę no to sory. Dawno LOTR`a nie widziałem :/ )
Persil - 3 Sierpień 10, 19:27

Minas tirith zrobili,w spaniałym modzie stronghold LOTR.Sam to mam.Oto strona: http://stronghold.heavengames.com/coer/lotrpack
Przemusio,walnąłeś potężną gafę za co czeka Cię kara zbudowania wieży z kamienia.