|
StrongholdNet - forum graczy Stronghold Największe polskie forum o grach z serii Stronghold. |
|
O stronie stronghold.net.pl - Nowy wygląd strony
Odyn - 25 Styczeń 10, 14:34 Temat postu: Nowy wygląd strony Co sądzicie o nowym wyglądzie? Co można jeszcze poprawić? Czy wszystko wyświetla się poprawnie?
Przy aktualizacji przypadkiem nadpisałem najnowszą wersję pliku arkusza CSS, więc mogą gdzieś być jakieś drobne błędy i niedociągnięcia w formatowaniu tekstu i różnych elementów. Jak tylko wrócę do domu, przywrócę ten plik
tusilos - 25 Styczeń 10, 15:20
1.Wyrzucić tego assasina.
2.Dodać na mur wartowników.
3.Dodać opis budynków z SH:2.
Takie wskazówki, to nie w tym temacie
-Odyn
Bordinio - 25 Styczeń 10, 15:58
Wszystko wygląda ładnie Martwią mnie jedynie blanki, gdyż wyświetlają się pod reklamą, a to sprawia, że nad blankami znowu jest "mur".
@down: Nie trzeba od razu się ich pozbywać Jeżeli to kwestia reklamy to nie ma po co się fatygować Myślałem, że tak po prostu wjechało i może niechcący przeoczyłeś.
Odyn - 25 Styczeń 10, 16:08
Za jakiś czas postaram się pozbyć reklam. Tymczasem zainstaluj AdBlocka jeśli korzystasz z firefoxa i nie będziesz miał żadnych reklam
Fryzjer - 25 Styczeń 10, 16:22
Dokładnie, AdBlock to świetne narzędzie .
A co do strony:
wszystko wygląda ładnie, tylko logo bym zmienił. Ten asasyn tak sztucznie tam wklejony dość kiepsko wygląda. Jednak na naszym logo jest koleś z SH:2, więc proponowałbym też do dorzucić kogoś z SH1 lub SHC.
I jeszcze mógłbyś (nie jest to konieczne) zmienić czarne tło na taki ,,mur" jak jest na forum
(mam nadzieję, że wiesz, o co mi chodzi, bo trochę nieskładnie to wszystko napisane )
A poza tym już chyba wszystko jest dobrze i nie wymaga żadnych poprawek.
Odyn - 25 Styczeń 10, 17:03
Fryzjer napisał/a: | I jeszcze mógłbyś (nie jest to konieczne) zmienić czarne tło na taki ,,mur" jak jest na forum |
Przecież tło jest teraz dokładnie takie, jak na forum... Ma nawet dodatek na górze.
Fryzjer - 25 Styczeń 10, 17:04
No to najwyraźniej AdBlock albo inna wtyczka z Firefoxa mi to blokuje, bo widzę czarne tło na stronie, a ,,murowane" na portalu . W każdym razie przepraszam .
EDIT: Wszedłem na stronę przez IE i teraz widzę, że faktycznie jest ,,murowane" tło. Ciekawe, co to się z tym Firefoxem dzieje .
EDIT2: podmieniłem zakładkę w Firefoxie i teraz już wszystko widzę. Świetna robota, Odyn! Tylko to logo mi się nie podoba, o czym już pisałem wcześniej...
Matrix - 25 Styczeń 10, 17:44
No to się zaskoczyłem przy dzisiejszym wejściu na stronę, dobrze to wygląda, tak świeżo... Tylko polecam przyciemnić tło pod nagłówkami działów po lewej stronie, pod menu główne, historia itd będzie czytelniej ; )
Co do postu Tusilosa, zresztą już nie pierwszego, aż mnie ciągnie żeby coś z siebie wyrzucić ale mógł by się ktoś obrazić, zachowam dla siebie ;D
Odyn - 25 Styczeń 10, 18:07
Bordinio napisał/a: | @down: Nie trzeba od razu się ich pozbywać Jeżeli to kwestia reklamy to nie ma po co się fatygować Myślałem, że tak po prostu wjechało i może niechcący przeoczyłeś. |
To nie będzie "tak od razu". Zwlekam z tą decyzją już zbyt długo. Oczywiście nie usunę tak po prostu reklam, bo to warunek utrzymywania strony. Ale nie będę zdradzał na razie moich planów.
Matrix napisał/a: | Tylko polecam przyciemnić tło pod nagłówkami działów po lewej stronie, pod menu główne, historia itd będzie czytelniej ; ) |
Wyłączyłem pogrubienie napisów, dodałem im delikatny cień i przyciemniłem tło. Według mnie jest dużo lepiej
Matrix napisał/a: | Co do postu Tusilosa, zresztą już nie pierwszego, aż mnie ciągnie żeby coś z siebie wyrzucić ale mógł by się ktoś obrazić, zachowam dla siebie ;D |
Możesz wysłać mu PW. Tylko nie przesadzaj ze słownictwem
Siwy - 25 Styczeń 10, 18:32
No, no, miłe zaskoczenie . To tak:
nowa tekstura na tło kolumn jest bardzo ładna, jednak stopka zupełnie nie pasuje .
nadaj nagłówkom jakiś margines górny .
Wywaliłbym wartownika z blanków, bo ucina go strona przy rozdzielczości 1280x1024 i nie wiadomo jak zachowa się na innych .
Nagłowki w kolumnach... Hm, myślę, ze czerwony kolor dla napisu byłby lepszy i bardziej pasowałby do stronki. Do tego IMO za mało się różnią od tła i się z nim zlewają. Czcionka nieco nie czytelna. Wydaje mi się, że są lepsze w tym klimacie. Co sądzisz o tej Cloister Black - http://www.fontsquirrel.com/fontface ? Btw. Może nie pochylaj ?
Odyn - 25 Styczeń 10, 20:55
Siwy napisał/a: | stopka zupełnie nie pasuje . |
Jej jeszcze nie ruszałem. Jutro po egzaminie spróbuję ją jakoś dopasować do reszty.
Siwy napisał/a: | Nadaj nagłówkom jakiś margines górny . |
To naprawię jak przywrócę poprzedniego css'a.
Siwy napisał/a: | Wywaliłbym wartownika z blanków, bo ucina go strona przy rozdzielczości 1280x1024 i nie wiadomo jak zachowa się na innych . |
Wartownik mi się spodobał i na pewno będzie tam siedział Muszę tylko wynaleźć sposób, żeby go nie zasłaniano.
Siwy napisał/a: | Nagłowki w kolumnach... Hm, myślę, ze czerwony kolor dla napisu byłby lepszy i bardziej pasowałby do stronki |
Czerwony tak bardzo bił po oczach, że nie dało się nic rozczytać. Testowałem wiele różnych ustawień, kolorów i czcionek. W takiej formie podobają mi się najbardziej i są dobrze czytelne. Nie zmienię ich, chyba, że ktoś przygotuje coś lepszego
Matrix - 25 Styczeń 10, 22:39
No teraz jest dobrze, czytelne i miłe dla oka ;D I tak jak napisałeś, nie kombinuj nic z czerwonym, to zepsuje efekt...
Co do PW, nic nie piszę, nie będę demotywował userów ;D
Siwy - 26 Styczeń 10, 11:28
Jeśli zaś chodzi o blanki, gdy jest reklama, faktycznie źle wyglądają. Ale łatwo to naprawić . Wywal diva #blanki i wykorzystaj <html> . Dla body daj jako tło te blanki, a dla <html> ten mur, myślę, że powinno być elegancko .
Odyn - 26 Styczeń 10, 12:07
Nigdy nie próbowałem ustawiać stylu dla <html> No ale jak widać faktycznie tak można i twoje rozwiązanie jest bardzo dobre
Maciek - 27 Styczeń 10, 16:24
Albo coś mi się dzieje z Mozillą albo To jest to ulepszenie strony:D:
|
|