|
StrongholdNet - forum graczy Stronghold Największe polskie forum o grach z serii Stronghold. |
|
Edytor map - [mapa] SH - Równina Pająka i SH:C - Nowa Szansa
Soanvig - 17 Styczeń 10, 19:30 Temat postu: [mapa] SH - Równina Pająka i SH:C - Nowa Szansa Równina Pająka
Stronghold 1. My się bronimy a atakują nas Wieprz i Wilk. Naszym zadaniem jest jedynie podpalanie smoły. Mój przemyślany zamek, pomimo niewielu żołnierzy go broniących, a atakujących około dziesięciu tysięcy, jest nie do zdobycia
Link do mapy: DOWNLOAD
Nowa Szansa
Ładna i ciekawa mapa mojego autorstwa do SH:C. Dość mała przez co szybko starcia się mają okazję zdarzyć. Dla 3 graczy Każdy ma inną pozycję, każda ma swoje plusy. Zapraszam do pobierania i oceniania!
Link do mapy: DOWNLOAD
Prosze o oceny
jankes1124 - 17 Styczeń 10, 20:48
Wg mnie pierwsza mapa jest mało realistyczna Te wzniesienia są takie kanciate ;p Daj tam troche kamieni i krzaków...
Mapa nr dwa
Dopracowałbym troche tą rzekę ;p Reszta w mapie ogólna;p
Lord Smerf - 17 Styczeń 10, 21:06
Wypowiem się szczerze.
Zły krajobraz, nierealistyczne formy przyrodnicze, czegoś takiego nie byłoby w naturze. Drzewa porozrzucane w pozbawiony logiki sposób, oazy jednostopniowe. Źle ustawione rzeki.
Jest to oczywiście tylko moje zdanie, proszę jedynie o niewyskakiwanie z Caps Lockiem.
PS Tyczy się to obu map, w które nie grałem.
davis140 - 18 Styczeń 10, 13:33
Co do krajobrazu obu map to w pełni zgadzam się ze słowami Lorda Smerfa: mało realistyczny. Jeśli chodzi o misję pierwszą to gdy wygrywamy oblężenie gra toczy się dalej (brak postawionych celów misji). Dopiero gdy doprawi się to w edytorze pojawia się ekran zwycięstwa. Jedynym zastrzeżeniem do mapy drugiej to niewielki rozmiar (da się na niej grać tylko z przeciwnikami budującymi małe zamki). Kiedy chciałem zagrać z Wezyrem on nie mógł postawić bramy i błyskawicznie go pokonałem.
To tyle z mojej strony
Soanvig - 18 Styczeń 10, 19:11
Lord Smerf: w pierwszej nie przykładałem się do drzew za bardzo, a robiłem tylko na wygląd. W drugiej jest wszystko IMO OK.l
Siwy - 18 Styczeń 10, 20:27
Mapka "Nowa szansa" - Straaaaaasznie mała. Tam nic nie można zbudować . Wielki minus . Krajobraz jest nawet, nawet - nie odrzuca, ale IMO jest za mało szczegółów, a to jest mała mapka, więc nie powinno z tym być problemu. Za mało drzew moim zdaniem (nie tyle, że nierealistycznie, co po prostu będzie ciężko).
Ogólnie krajobraz w porządku, choć mógłby być trochę lepszy, ale mapa do gry się nie nadaje - za mała .
Hunter - 19 Styczeń 10, 14:15
Tak jak napisał Siwy : mapka jest BaRdzoo mała jak na 3 graczy (nowa szansa).
Soanvig - 19 Styczeń 10, 16:26
Zrobiłem ją raczej pod multi z kolegami, więc się nie zastanawiałem nad tym czy komp będzie mógł się rozbudować czy nie. Niestety SI w twierdzy jest na niskim poziomie
A w Równinie pająka raczej chodziło mi o sam zamek Dopiero po komentarzach, na starej wersji forum, poprawiłem krajobraz. Tak więc proszę raczej o ocenę zamku (zrobionego pod naiwność komputera, ale też graczy ;P Ale ci w tą mapę nie zagrają)
Krzysztof III - 25 Styczeń 10, 14:39
Nawet niezłe
Lord Smerf miał niestety rację:-)
Lord Michał - 20 Luty 10, 13:35
Soanvig,mapa pt nowa szansa nie zalicza się do najładniejszych, ponieważ ma niezbyt realistyczny krajobraz ocena 5/10
|
|