StrongholdNet - forum graczy Stronghold
Największe polskie forum o grach z serii Stronghold.

Edytor map - Zabawa Hexem

Kokoju - 25 Październik 09, 21:01
Temat postu: Zabawa Hexem
Stary dobry program Hex jest dziś często używany, wielu znudziły już stare kolory, obiecująco zaś wyglądało granie - o tak, dla odmiany - kolorkiem żółtym zamiast czerwonego, czy np. czerwonym zamiast niebieskiego. Jednak zastanawialiście się, co się stanie, gdy wpiszemy co innego niż liczby 1-8? Dla zabawy postanowiłem to sprawdzić, i przy wpisaniu 09 wyskakuje nam oprócz dziwnie umaszczonych jaskrawych ludków pare łuczników, pałkarzy czy arabskich zbrojnych o orginalnym niebieskim różniącym się od standardowego (Widać to szczególnie u pałkarzy). Arabscy łucznicy otrzymują brązową szatę, zaś niewolnicy wyglądają, jakby wyszli z bagien. Asasyni mają jednolitą czarną barwę, zaś procarze, łucznicy konni i miotacze bomb ogniowych otrzymują ładny, szarawy kolor. Niestety, to jedyne zmiany, choć w niektórych liczbach powstają jednostki całkowicie czarne, i możnaby czasem zrobić "Jeźdźców Widmo". Link do kolorowych jednostek:
http://img202.imageshack.us/img202/6746/hex.png

Lord Smerf - 25 Październik 09, 21:19

Przy odpowiedniej kombinacji można tego sprytnie używać przy kampaniach... Dobre!
MaxMacior - 26 Październik 09, 06:30

No ładnie tyko ja sam chce to wypróbować a nie wiem gdzie pobrać, a gogle świruje. Ale dasz mi link.
ponceriusz - 26 Październik 09, 13:51

To jest HEdit, czy coś innego, bo Hex mi mało mówi. Do HEdita masz link

http://www.yurisw.com/HEdit.htm

I takie jeszcze jedno pytanie: Czy można zmieniać kolory w Twierdzy 2 ?

Archimonde - 24 Listopad 09, 07:12

Podłączam się pod pytanie nade mną. Czy da się w Twierdzy 2 i Twierdzy Legendy ( W Twierdzy Legendy można wybrać kolor ale fajnie by było pozmieniać w kampanii )
Artut97 - 20 Listopad 10, 14:19

Czy można jeszcze ściągnąć ten program HEdit? Bo jak klikam na linki to trzeba kupić.