ZalogujRejestracjaSzukaj Użytkownicy MedaleZaloguj się, by sprawdzić wiadomościGrupyStatystyki

Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij


Poprzedni temat «» Następny temat
Modding utilites
Autor Wiadomość
R4mzes 
Wędrowiec

Posty: 7
Medale: Brak

Wysłany: 2 Luty 10, 16:35   

Tu sie pojawia pytanie, każdy zamek ma 8 jakby to powiedzieć (wersji) jak to wyglada ze strony gry na danej mapie badz miejscu jest przypisany konkretny zamek? Bo tak to trzeba edytowac wszystkie zamki wiedziec gdzie kto jaki buduje itd..
 
 
Lord Smerf 
Skryba

Gra w: grę
Wiek: 22
Posty: 1205
Medale: Brak

Wysłany: 2 Luty 10, 19:33   

Możesz zawsze usunąć tamte i zostawić tylko 1. ;) Oczywiście tamte przenieść w bezpieczne miejsce...
 
 
Quahu 
Wędrowiec

Posty: 6
Medale: Brak

Wysłany: 7 Luty 10, 16:21   

mam pytanie
skąd wziąłeś polski język do text compiling tool? bo ja mam tylko 2 angielskie, hiszpański, niemiecki i francuski
 
 
Krzysztof III 
Wolny chłop


Gra w: SHC
Wiek: 20
Posty: 82
Skąd: Ciechanów
Medale: Brak

Wysłany: 4 Maj 10, 16:02   

Wielkie dzięki LORD SMERF ułatwi mi to korzystanie z AIVEditorem:)

PS:Jest już taki temat o zamkach robionych AVIEdytorem czy nie?
_________________
Get ready for a nuclear attack. Thousands of tears shed, suffering and pain!
 
 
 
Bordinio 
Moderator


Gra w: Obecnie w żadną.
Posty: 1036
Medale: Brak

Wysłany: 4 Maj 10, 16:39   

http://strongholdnet.gry-...p?p=21962#21962 Możesz tutaj razem z Mefistem tworzyć nowe zamki.
 
 
 
Cezarek1998 
Osadnik

Gra w: W Deluxa i Krzyżowca :D ( STRONGHO 2D RULEZ )
Wiek: 21
Posty: 26
Skąd: Nowe Skalmierzyce
Medale: Brak

Wysłany: 18 Czerwiec 10, 10:46   

Takie pytanie : skąd to pobrać ? :D
_________________
Ave Metal \m/
 
 
 
Odyn 
Administrator


Wiek: 29
Posty: 856
Medale: Brak

Wysłany: 18 Czerwiec 10, 11:10   

Tutaj link do narzędzi oraz ładnie opracowany opis:
http://stronghold.gry-onl...p?id=modutil_sc
 
 
Cezarek1998 
Osadnik

Gra w: W Deluxa i Krzyżowca :D ( STRONGHO 2D RULEZ )
Wiek: 21
Posty: 26
Skąd: Nowe Skalmierzyce
Medale: Brak

Wysłany: 18 Czerwiec 10, 16:28   

Aż tyle miejsca to zajmuje 0_0
_________________
Ave Metal \m/
 
 
 
Misiek 
Wędrowiec

Posty: 1
Medale: Brak

Wysłany: 31 Październik 10, 14:16   

Czy da się tak jakby dodać jednostki jakiemuś botowi? Bo z edytowałem zamek Sultana i chciałbym aby produkował podpalaczy.
 
 
Bordinio 
Moderator


Gra w: Obecnie w żadną.
Posty: 1036
Medale: Brak

Wysłany: 31 Październik 10, 14:52   

Jest to niestety niemożliwe jak na razie. Programem można jedynie zmieniać zamki, ale nie można ingerować w sposób gry bota.
 
 
 
biberholtz 
Osadnik


Gra w: Crusader
Wiek: 71
Posty: 26
Skąd: Texas
Medale: Brak

Wysłany: 1 Listopad 10, 18:23   

Można za to dodać mu machiny oblężnicze w pobliżu zamku. Dobrze sprawdzają się balisty ogniowe (oczywista poprawa obronności) i trebusze (niszczenie pobliskich zamków). ;)
_________________
Wielka Kampania Historyczna do Crusadera
 
 
Nidor 
Burżuj


Gra w: Stronghold i Stronghold Crusader
Wiek: 20
Posty: 155
Medale: Brak

Wysłany: 9 Styczeń 11, 16:38   

Ja pobrałem z http://stronghold.heaveng...885&cmtid=24735 no i to jest już zainstalowane,tylko jak chcem to uruchomić to mam taki błąd "nie znaleziono mss32.dll.".
O co chodzi?
 
 
Artut97 
Burżuj

Gra w: Żadne
Wiek: 22
Posty: 244
Skąd: Zd-Wola
Medale: Brak

Wysłany: 9 Styczeń 11, 17:54   

Spróbuj ściągnąć mss32.dll z internetu.
_________________
W naszych żyłach Rap płynie non-stop, non-stop
w naszych sercach prawdziwy Hip-Hop, Hip-Hop!
 
 
Nidor 
Burżuj


Gra w: Stronghold i Stronghold Crusader
Wiek: 20
Posty: 155
Medale: Brak

Wysłany: 9 Styczeń 11, 18:13   

Co ja się będe sciągnąłem z tąd http://www.fireflyworlds....nghold_Crusader i działa. :lol:
 
 
barrystone 
Wędrowiec

Posty: 1
Medale: Brak

Wysłany: 27 Styczeń 11, 15:10   

Quahu napisał/a:
mam pytanie
skąd wziąłeś polski język do text compiling tool? bo ja mam tylko 2 angielskie, hiszpański, niemiecki i francuski


Ponawiam pytanie, skąd wytrzasnąłeś polski? Nie bardzo chce mi się tłumaczyć wszystko z angielskiego...
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group | Template DarkMW created by razz