ZalogujRejestracjaSzukaj Użytkownicy MedaleZaloguj się, by sprawdzić wiadomościGrupyStatystyki

Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij


Poprzedni temat «» Następny temat
Błędy na stronie
Autor Wiadomość
Lord Smerf 
Skryba

Gra w: grę
Wiek: 21
Posty: 1204
Medale: Brak

Wysłany: 25 Marzec 09, 22:34   Błędy na stronie

Zauważyłem pewien błąd na stronie w opisie Szczura. Pisze tam, iż nie buduje on żadnych wież, natomiast na screenie zamieszczonem poniżej widać, że tak nie jest.

Proponowałbym, aby w razie zauważenia przez kogoś innych błędów na stronie były one zgłaszane w tym temacie.

Wieża szczura.jpg
Plik ściągnięto 365 raz(y) 38,69 KB

 
 
Odyn 
Administrator


Wiek: 28
Posty: 856
Medale: Brak

Wysłany: 26 Marzec 09, 11:25   

Błąd poprawiony.
Następnym razem bardzo proszę o link do podstrony, na której wystąpił błąd. Ułatwi mi to jego zweryfikowanie i poprawienie.
 
 
Lord Smerf 
Skryba

Gra w: grę
Wiek: 21
Posty: 1204
Medale: Brak

Wysłany: 26 Marzec 09, 22:13   

http://stronghold.gry-onl...?id=faqcrusader
W punkcie 3.1 pisze, że nie wiadomo, czy są jakieś kody do Stronghold Crusader. Takowe istnieją i są nawet na stronie.
Dodano: w punkcie 2.10 jest umieszczona informacja, że jeszcze nie wyszedł żaden patch do gry.
 
 
Siwy 
Moderator


Wiek: 22
Posty: 1458
Skąd: Nowogród Bobrzański
Medale: 1 (Więcej...)
Srebrny szachista (Ilość: 1)

Wysłany: 27 Marzec 09, 14:26   

Do SH C nie ma kodów z tego cop mi wiadomo :)
 
 
Odyn 
Administrator


Wiek: 28
Posty: 856
Medale: Brak

Wysłany: 27 Marzec 09, 17:41   

Poprawione. Coś jeszcze? :)
 
 
speeder11 
Szlachcic


Posty: 329
Skąd: Stronghold Crusader
Medale: Brak

Ostrzeżeń:
 1/3/3
Wysłany: 27 Marzec 09, 18:09   

Siwy napisał/a:
Do SH C nie ma kodów z tego cop mi wiadomo :)


Co? Są kody i to dużo ;p Kody i trainery ;p
_________________
Sesja RPG - Xevius Latenius, złodziejaszek, 234 złota.
 
 
 
Przemas lr 
Rekrut


Wiek: 24
Posty: 400
Skąd: 53°04'N 19°27'
Medale: Brak

Ostrzeżeń:
 3/3/3
Wysłany: 28 Marzec 09, 22:14   

Ta, ale większość z nich nie działa
_________________

 
 
Siwy 
Moderator


Wiek: 22
Posty: 1458
Skąd: Nowogród Bobrzański
Medale: 1 (Więcej...)
Srebrny szachista (Ilość: 1)

Wysłany: 23 Kwiecień 09, 18:20   

http://stronghold.gry-onl...2.php?id=tabela - Cos mi tu nie pasuje ;)

I nie wyświetlają mi się obrazki jednostek w SH, SH C, i SH II...
 
 
DonKamillo 
Dzielny wojak

Posty: 640
Medale: Brak

Wysłany: 23 Kwiecień 09, 18:39   

Siwy napisał/a:
http://stronghold.gry-online.pl/index2.php?id=tabela - Cos mi tu nie pasuje ;)

I nie wyświetlają mi się obrazki jednostek w SH, SH C, i SH II...


Mi też nie działa. A jak chce otworzyć sam obrazek to też nie działa.
 
 
Driller 
Burżuj


Wiek: 25
Posty: 241
Medale: Brak

Wysłany: 23 Kwiecień 09, 19:08   

Ta tabelka się źle pokazuje trochę i obrazków nie ma, poza tym wszystko ok.
 
 
 
Odyn 
Administrator


Wiek: 28
Posty: 856
Medale: Brak

Wysłany: 23 Kwiecień 09, 21:31   

Problemy z obrazkami są dlatego, że część z nich ktoś przeniósł na inny serwer. A niestety z tamtym serwerem są spore problemy. Jakimś sposobem ktoś wrzuca trojana i dołącza niebezpieczny kod do każdego pliku html przez co google blokuje witrynę...
Jedynym sensownym rozwiązaniem, to przywrócenie wszystkich plików graficznych na stronghold.gry-online.pl i poprawienie kodu każdej podstrony, na której były podmienione obrazki. Ale na to nigdy nie mam czasu :(
 
 
Siwy 
Moderator


Wiek: 22
Posty: 1458
Skąd: Nowogród Bobrzański
Medale: 1 (Więcej...)
Srebrny szachista (Ilość: 1)

Wysłany: 11 Czerwiec 09, 20:45   

http://stronghold.gry-onl...p?id=screenycr3 - nie ma obrazków na 3 stronie galerii SH C...
 
 
Siwy 
Moderator


Wiek: 22
Posty: 1458
Skąd: Nowogród Bobrzański
Medale: 1 (Więcej...)
Srebrny szachista (Ilość: 1)

Wysłany: 23 Czerwiec 09, 17:40   

Post przeniesiony z tematu "Wasze propozycje!" - Odyn
A dzięki, najpierw miałem tylko napisać 1. zdanie, ale potem jak zacząłem szukać błędów to nie pomyślałem, żeby posta tutaj napisać, ale widzę, że Admin czuwa :P
______________________________

IMO wygląd strony (jak i forum, ale chyba mówisz o stronie) jest ok, można ew. poprawić kod i niektóre działy:

Stronghold:
- dział z tabelą jednostek Jedynki http://stronghold.gry-onl....php?id=tabela, chyba widać dlaczego ;)
- "O grze" http://stronghold.gry-online.pl/index.php?id=ogrze Chyba za duży ten lewy margines sie robi na dole ;P
- http://stronghold.gry-onl...p?id=twierdzapl - polskie znaki i dodać obrazki tych pudełek :)
- http://stronghold.gry-onl...php?id=budynki1 - Jakoś te budynki sensownie poukładać, np. tak jak jest w grze. Czyli: najpierw te podstawowe, potem wg zakładek - wieże, obiekty militarne (czyli stajnie, cech inżynierów itp. (ta taka jakby kusza w grze), obiekty obronne - fosa, wilcze doły, koksownik itp. (taka krata w grze) siedziby. Opisy reszty budynków są jak najbardziej w porządku, jedynie te wymagaja kosmetycznych zmian :P
- http://stronghold.gry-onl...p?id=porownanie - proponuję do powiekszenia zdjęc użyć Lightbox'a :)
- http://stronghold.gry-onl...upadlekrolestwo - proponuję większą czcionkę xD

Crusader:
- obrazki w dziale z jednostkami (http://stronghold.gry-online.pl/index.php?id=jednostkisc) jak i dodać polskie nazwy. Obrazki najlepiej takie jak w Jedynce, czyli te z koszar. Powód ? Są ładne xD
- http://stronghold.gry-online.pl/index.php?id=por2 - uaktualnić link do forum
- http://stronghold.gry-online.pl/index.php?id=zc - wyjustować tekst

Stronghold 2:
- http://stronghold.gry-onl...d=przeciwnicys2 - proponuje dać im tła takie jaki mają kolor jednostek. Bo obrazki tych przeciwników brałeś zapewne z Królotwórcy ? Jeśli tak, to raczej da radę dac każdemu taki kolor jaki ma kolor jednostek w kampanii.
- http://stronghold.gry-onl...id=jednostkish2 - ładnie te obrazki wkomponowac w tekst jak w opisie jednostek w Jedynce
- http://stronghold.gry-onl...hp?id=sprzetsh2 - jak wyżej + uaktualnic obrazki, bo chyba 2 sie nie pokazują ;)
- http://stronghold.gry-onl...x.php?id=faqsh2 - może jakieś obszerniejsze FAQ ? :P I ten nagłowek coś na prawo schodzi.

Legends:
- http://stronghold.gry-onl...id=jednostkishl - Wkomponowac obrazki w tekst...
- http://stronghold.gry-onl...hp?id=nagrodysl - chyba nie ten nagłowek

Menu:
- http://stronghold.gry-online.pl/index2.php?id=czat - coś mi tu nie pasuje ;)

Dodatki:
- http://stronghold.gry-onl...x.php?id=tapety - coś tu nie gra :P
- http://stronghold.gry-onl...x.php?id=muzyka - Nagłowek coś na prawo ciągnie
- http://stronghold.gry-onl....php?id=kontakt - czemu by nie podlinkowac gg ?

Uff... W końcu przeczesałem całą stronę xD Tak to widze moim okiem (a nawet dwoma). Na niektórych podstronach nie ma polskich znaków, już nie chciało mi si wszystkiego czytać i szukać krzaczków.
Ostatnio zmieniony przez Odyn 24 Czerwiec 09, 09:43, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Odyn 
Administrator


Wiek: 28
Posty: 856
Medale: Brak

Wysłany: 25 Czerwiec 09, 11:41   

Wielkie dzięki za tak porządny przegląd strony i szukanie błędów :) Samemu na pewno nie prędko bym się za to zabrał...

Siwy napisał/a:
Stronghold:
- dział z tabelą jednostek Jedynki http://stronghold.gry-onl....php?id=tabela, chyba widać dlaczego ;)
- "O grze" http://stronghold.gry-online.pl/index.php?id=ogrze Chyba za duży ten lewy margines sie robi na dole ;P
- http://stronghold.gry-onl...p?id=twierdzapl - polskie znaki i dodać obrazki tych pudełek :)
- http://stronghold.gry-onl...php?id=budynki1 - Jakoś te budynki sensownie poukładać, np. tak jak jest w grze. Czyli: najpierw te podstawowe, potem wg zakładek - wieże, obiekty militarne (czyli stajnie, cech inżynierów itp. (ta taka jakby kusza w grze), obiekty obronne - fosa, wilcze doły, koksownik itp. (taka krata w grze) siedziby. Opisy reszty budynków są jak najbardziej w porządku, jedynie te wymagaja kosmetycznych zmian :P
- http://stronghold.gry-onl...p?id=porownanie - proponuję do powiekszenia zdjęc użyć Lightbox'a :)
- http://stronghold.gry-onl...upadlekrolestwo - proponuję większą czcionkę xD
Wszystko poza budynkami poprawione.

Siwy napisał/a:
Crusader:
- obrazki w dziale z jednostkami (http://stronghold.gry-online.pl/index.php?id=jednostkisc) jak i dodać polskie nazwy. Obrazki najlepiej takie jak w Jedynce, czyli te z koszar. Powód ? Są ładne xD
- http://stronghold.gry-online.pl/index.php?id=por2 - uaktualnić link do forum
- http://stronghold.gry-online.pl/index.php?id=zc - wyjustować tekst

Wszystkie obrazki wyświetlają się poprawnie. Nie są może zbyt ładne, ale na razie nie mam ochoty ich poprawiać.
Polskie nazwy i pozostałe 2 podpunkty poprawione.

Siwy napisał/a:
Stronghold 2:
- http://stronghold.gry-onl...d=przeciwnicys2 - proponuje dać im tła takie jaki mają kolor jednostek. Bo obrazki tych przeciwników brałeś zapewne z Królotwórcy ? Jeśli tak, to raczej da radę dac każdemu taki kolor jaki ma kolor jednostek w kampanii.
- http://stronghold.gry-onl...id=jednostkish2 - ładnie te obrazki wkomponowac w tekst jak w opisie jednostek w Jedynce
- http://stronghold.gry-onl...hp?id=sprzetsh2 - jak wyżej + uaktualnic obrazki, bo chyba 2 sie nie pokazują ;)
- http://stronghold.gry-onl...x.php?id=faqsh2 - może jakieś obszerniejsze FAQ ? :P I ten nagłowek coś na prawo schodzi.
1. Tła nie zmienię, bo nie mam S2. Chyba, że ktoś mi podeśle gotowe pliki ;)
2. Poprawione.
3. Poprawione. Wszystkie obrazki były wyświetlane poprawnie...
4. Jeśli nie zadajecie pytań, to co ja mam umieścić w FAQ? :P Na siłę nie będę ich wymyślał...

Siwy napisał/a:
Legends:
- http://stronghold.gry-onl...id=jednostkishl - Wkomponowac obrazki w tekst...
- http://stronghold.gry-onl...hp?id=nagrodysl - chyba nie ten nagłowek
1 .Obrazki poprawione (dla jednostek zwykłych, specjalnych i machin oblężniczych).
2. Jak tłumaczyłem te nagrody, to nie chciało mi się robić specjalnego nagłówka, więc dałem taki, który najbardziej pasował :P Teraz już go poprawiłem i dodałem lightbox'a do screena z nagrodami.

Siwy napisał/a:
Menu:
- http://stronghold.gry-online.pl/index2.php?id=czat - coś mi tu nie pasuje ;)
Nie wiem co ci nie pasowało, ale kompletnie zmieniłem wymiary czatu, tak, żeby zmieścił się w index.php (czyli z obiema kolumnami po bokach). Teraz do czata wchodzi się poprzez http://stronghold.gry-online.pl/index.php?id=czat

Siwy napisał/a:
Dodatki:
- http://stronghold.gry-onl...x.php?id=tapety - coś tu nie gra :P
- http://stronghold.gry-onl...x.php?id=muzyka - Nagłowek coś na prawo ciągnie
- http://stronghold.gry-onl....php?id=kontakt - czemu by nie podlinkowac gg ?
1. Zapomniałem wrzucić pliki na serwer po ostatnich kombinacjach z uniezależnieniem się od stronghold.ovh.org :P
2. Poprawione.
3. Poprawione.

Jeśli wszystko ma być elegancko, to jeszcze zostały obrazki jednostek z SC, przeciwnicy z S2 i ew. budynki ze Strongholda.
 
 
Siwy 
Moderator


Wiek: 22
Posty: 1458
Skąd: Nowogród Bobrzański
Medale: 1 (Więcej...)
Srebrny szachista (Ilość: 1)

Wysłany: 25 Czerwiec 09, 12:57   

[quote:d21c39771e]1. Tła nie zmienię, bo nie mam S2. Chyba, że ktoś mi podeśle gotowe pliki ;) [/quote:d21c39771e]

Możeniedługo zainstaluję SH II i pobawię się kolorami, ale nic nie obiecuję :P

[quote:d21c39771e]Nie wiem co ci nie pasowało, ale kompletnie zmieniłem wymiary czatu, tak, żeby zmieścił się w index.php (czyli z obiema kolumnami po bokach). Teraz do czata wchodzi się poprzez http://stronghold.gry-online.pl/index.php?id="czat[/quote:d21c39771e"]

Wchodziłem przez menu normalnie i nie wyświetlało prawej kolumny, a sam czat był pod lewą kolumną. Hm. Jak ja wchodziłem to link był inny niż teraz jest oO W sensie, że u mnie było (...)index[b:d21c39771e]2[/b:d21c39771e].php?id=czat...
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group | Template DarkMW created by razz