ZalogujRejestracjaSzukaj Użytkownicy MedaleZaloguj się, by sprawdzić wiadomościGrupyStatystyki

Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij


Poprzedni temat «» Następny temat
problem z grą
Autor Wiadomość
kubuspuchatek 
Wędrowiec

Posty: 7
Medale: Brak

Wysłany: 4 Luty 12, 19:30   problem z grą

Gramy z kolegą w twierdze na singlu ale jest wena zeby zagrac na multi i kiedy jestesmy obaj na 1 serwie to gdy klikamy start ktoremus z nas wywala gre czemu ?
 
 
Erek 
Dzielny wojak

Wiek: 17
Posty: 600
Skąd: Kraków
Medale: Brak

Wysłany: 4 Luty 12, 20:18   

Możesz rozwinąć? Na czym ten serwer?
_________________
"O gustach się nie dyskutuje, ale twój gust Erek mnie zadziwia :O" - Hunter
 
 
DonKamillo 
Dzielny wojak

Posty: 640
Medale: Brak

Wysłany: 4 Luty 12, 20:36   

Grajcie przez GameRanger i poinstalujcie pathe 1.1.
Powinno przestać wywalać bo zapewne nie spełniacie tych dwóch elementów.
 
 
kubuspuchatek 
Wędrowiec

Posty: 7
Medale: Brak

Wysłany: 4 Luty 12, 21:27   

Kamillo robimy jak piszesz ja mam original wersje 1.1 gramy przez gamerangera i kiedy dajemy start gra to wywala tego kto doszedł do gry :/
 
 
DonKamillo 
Dzielny wojak

Posty: 640
Medale: Brak

Wysłany: 4 Luty 12, 22:38   

A jakich macie dostawców internetu, dokładne parametry, oprogramowanie do tego, sprzęt etc. ?

Sprawdźcie antywirusy i firewall'e systemowe - dodajcie GR i SHC do wyjątków.
 
 
kubuspuchatek 
Wędrowiec

Posty: 7
Medale: Brak

Wysłany: 5 Luty 12, 09:53   

Dostawcy TP firewale wyłączone antywira brak kiedyś już graliśmy ale teraz kiedy ktoś się wija hoster ma nick lllll brak przeciwników itp a oprogamowania to xp
 
 
DonKamillo 
Dzielny wojak

Posty: 640
Medale: Brak

Wysłany: 5 Luty 12, 10:37   

W takim razie nie mam pomysłu... Sprawdź mimo wszystko jeszcze raz czy firewall jest wyłączony na SHC i GameRanger bo to przeważnie tutaj są tego typu problemu.

Chyba, że ktoś z Was ma neta na kilka komputerów i posiada router? Może tam jest jakiś problem?
 
 
kubuspuchatek 
Wędrowiec

Posty: 7
Medale: Brak

Wysłany: 5 Luty 12, 11:45   

Ja mam neta na 2 kompy ale uzywam liveboxa to nie wiem
 
 
DonKamillo 
Dzielny wojak

Posty: 640
Medale: Brak

Wysłany: 6 Luty 12, 02:45   

Jeśli nick innego gracza jest zmieniony na |||| lub nie widać jego nicku to znaczy, że wszystko z grą i softem (GR, GSA, Hamachi) jest w porządku ale problem występuje na płaszczyźnie Waszych komputerów.

Antywirus
Firewall
Oprogramowanie liveboxa/routera/modemu
Path 1.1


Tu gdzieś musi się coś nie zgadzać. Reinstalacja, pogrzebanie w ustawieniach. Tak "z daleka" ciężko coś innego podpowiedzieć.

P.S Używaj interpunkcji, wtedy łatwiej czyta się posty.
 
 
kubuspuchatek 
Wędrowiec

Posty: 7
Medale: Brak

Wysłany: 6 Luty 12, 07:06   

Ja antywirusa nie mam wcale ;p. Używam programu przyspieszkomputer. Działa na prawie jak antywir. Liveboxa mam od miesiąca, kolega ma trochę dłużej . Firewale są wyłączone patch 1.1 to nawet na płycie z grą mam.
 
 
DonKamillo 
Dzielny wojak

Posty: 640
Medale: Brak

Wysłany: 6 Luty 12, 07:59   

Spróbujcie może przez Hamachi.
 
 
kubuspuchatek 
Wędrowiec

Posty: 7
Medale: Brak

Wysłany: 6 Luty 12, 14:42   

to znaczy tak że my przez hamachi jak się łączymy to nawet na serwer wejść nie możemy bo nam gre wyłącza . Przez gameranger przynajmniej jesteśmy na serwerze...

[ Dodano: 8 Luty 12, 15:30 ]
P.S Czy piracka wersja tej gry coś zmienia ??
 
 
Szamanek 
Wędrowiec

Gra w: Deluxe,Krzyżowiec,2 demo XD
Wiek: 19
Posty: 2
Skąd: Pionki
Medale: Brak

Wysłany: 8 Luty 12, 18:59   

Też mnie wywalało na chamachi ale normalnie mi juz dziala :
Zrób sieć dołącz 2 kompem potem zrób serwa na tym koncie co założyłeś sieć chamachi i potem na 2 kompie ustaw tam ta opcje sieci czy czegos wpisz IP chamachi z 1 kompa i dolacz i powinno Ci działać ;)
 
 
 
DonKamillo 
Dzielny wojak

Posty: 640
Medale: Brak

Wysłany: 8 Luty 12, 19:08   

kubuspuchatek napisał/a:
to znaczy tak że my przez hamachi jak się łączymy to nawet na serwer wejść nie możemy bo nam gre wyłącza . Przez gameranger przynajmniej jesteśmy na serwerze...

[ Dodano: 8 Luty 12, 15:30 ]
P.S Czy piracka wersja tej gry coś zmienia ??



Każda kopia nie kupiona w sklepie to "wersja piracka".
Może, być tak, że masz wersję z jakimś błędem a więc "kup nową grę" i może to pomoże...

A pod hasłem "kup nową grę" nie kryją się takie hasła jak "warez, torrenty, p2m itp.".


Chyba to miałeś na myśli ? Jeśli nie to poproszę o pm.
- Bordinio


Edit:
@Bordinio
Ależ oczywiście, to miałem na myśli... "nie" wypadło mi w druku...
Ostatnio zmieniony przez Bordinio 9 Luty 12, 17:23, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
kubuspuchatek 
Wędrowiec

Posty: 7
Medale: Brak

Wysłany: 9 Luty 12, 06:54   

Nie jestem piratem ;p
Jak będzie taka potrzeba to z kolegą mamy zamiar już kupić strongolda 2 .

[ Dodano: 9 Luty 12, 18:59 ]
O co biega z tym błędem ?
Warning: VPN connection "Hamachi" detected. This may disrupt the networking in your game >>
to na gamerangerze
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group | Template DarkMW created by razz