ZalogujRejestracjaSzukaj Użytkownicy MedaleZaloguj się, by sprawdzić wiadomościGrupyStatystyki

Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij


Poprzedni temat «» Następny temat
Connection lost
Autor Wiadomość
igla_sanok 
Wędrowiec

Posty: 6
Medale: Brak

Wysłany: 29 Czerwiec 12, 08:38   Connection lost

Wchodzac na jakikolwiek serwer nekaja mnie i moich wspoltowarzyszy dramatyczne komunikaty: connection lost ktore w miare postepu gry trwaja coraz dluzej w zwiazku z tym gra po kilkudziiesieciu minutach staje sie na tyle irytujaca co niemozliwa. Net mam nienajgorszy -10mb. Czy zna ktos rozwiazanie problemu ? Z gory dziekuje za zainteresowanie i odpowiedzi :-)
 
 
Kupiec Hrupkuw 
Rekrut


Wiek: 21
Posty: 417
Medale: Brak

Wysłany: 29 Czerwiec 12, 09:44   

To normalne lagi podczas gry, trzeba czekać, jeśli są bardzo często i długo to oznacza, że któryś z Was laguje. Ogólnie to nie powinno się niczego ściągać podczas gry i powyłączać wszystkie programy, które zużywają transfer. Naciśnij podczas gry "alt + t" - powinna wyskoczyć Ci tabelka z pingami, do 100 ewentualnie 150 są w normie, ale ogólnie ta osoba, która będzie miała największy ping laguje.
 
 
DonKamillo 
Dzielny wojak

Posty: 640
Medale: Brak

Wysłany: 29 Czerwiec 12, 15:39   

Weź pod uwagę, że pod SHC nawet szybki internet może wymięknąć. Gdy na mapie jest 2000 jednostek i 4 graczy to normalne, że są lagi bo płynność gry zależy od danych krążących po 4 różnych komputerach a w dodatku w ogromnej ilości więc nawet 10 mb/s może paść. Nie mówiąc o tym, że nie każdy ma taki sprzęt (hardware), żeby pociągnąć te kilka tysięcy jednostek na raz.
 
 
igla_sanok 
Wędrowiec

Posty: 6
Medale: Brak

Wysłany: 30 Czerwiec 12, 21:04   

Rozumiem, ale dziwi mnie to ze zawsze mam wrazene ze to akurat na tym serwerze na ktorym jestem ja sa takie lagi a nie nigdzie indziej dedukujac po wypowiedziach :| ale widze ze to sila wyzsza :) taki moj nedzny zywot :) niemniej dzieki
 
 
DonKamillo 
Dzielny wojak

Posty: 640
Medale: Brak

Wysłany: 30 Czerwiec 12, 21:06   

Nie koniecznie. Generalnie lagów być nie powinno dopóki na mapie nie ma zbyt wielu jednostek. Jak grasz i laguje to sprawdź ping (alt + T). Dobry ping to poniżej 50, znośny to poniżej 100.

Gdy ping jest wyższy to gdzieś jest problem. Jeśli na mapie jest kilku graczy a tylko jeden z nich ma wysoki ping to wina jest po jego stronie.
 
 
Techno911 
Wędrowiec


Wiek: 26
Posty: 13
Medale: Brak

Ostrzeżeń:
 3/3/3
Wysłany: 30 Czerwiec 12, 21:10   

Sprawdź ping najlepiej tutaj http://www.speedtest.pl/ (środkowy zegar) jak pokaże ponad 100 to znaczy że masz coś z łączem nie tak.Przyczyną może byc np uszkodzony filtr telefoniczny.
 
 
DonKamillo 
Dzielny wojak

Posty: 640
Medale: Brak

Wysłany: 30 Czerwiec 12, 21:12   

Tak może być ale ja raczej bym najpierw poszukał przyczyny w software. Może jakiś nadgorliwy antywirus albo firewall?
 
 
igla_sanok 
Wędrowiec

Posty: 6
Medale: Brak

Wysłany: 30 Czerwiec 12, 22:04   

ping mam przyzwoity - 27, więc teoretycznie mam rozumiec problem nie moze lezec po mojej stronie, zakladajac ze ping pozostaje taki sam. Czy moze byc jakas inna przyczyna ?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group | Template DarkMW created by razz